facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Με το νόμο Κατρούγκαλου: Επίορκος καρδιοχειρουργός επιστρέφει στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το κύμα της επιστροφής των επίορκων γιατρών του ΕΣΥ στις θέσεις τους στα δημόσια νοσοκομεία, χάρη στις ευνοϊκές διατάξεις του περίφημου νόμου Κατρούγκαλου.

Μετά τον "Ευαγγελισμό", που "υποδέχθηκε" την περασμένη Πέμπτη τον καρδιοχειρουργό που είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2014 με φακελάκι, εκβιάζοντας επί δέκα ημέρες τους συγγενείς για να προχωρήσει στην επέμβαση -μια επέμβαση που είχε μοιραία κατάληξη-, σειρά έχει τώρα το νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία".

Ενας από τους τρεις γιατρούς του Καρδιοχειρουργικού τμήματος, που είχε έρθει στο προσκήνιο με τον πλέον αρνητικό τρόπο το Νοέμβριο του 2011 (είχε αποκαλυφθεί περιστατικό με μικρό ασθενή, τον οποίο νάρκωσαν, αλλά δεν χειρούργησαν λόγω προσωπικών διαφορών την ώρα της επέμβασης και που δρομολόγησε δραματικές εξελίξεις για το τμήμα και φυσικά τους μικρούς ασθενείς) επιστρέφει και παλι στο παιδιατρικό νοσοκομείο στο Γουδή.

Οπως πληροφορείται το protothema.gr, την απόφαση της αυτοδίκαιης επανόδου για τον παιδοκαρδιοχειρουργό υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Σπύρος Κοκκινάκης, ενώ τόσο ο γιατρός όσο και ο συντονιστής διευθυντής του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος έχουν ενημερωθεί για την επικείμενη κοινοποίηση του εγγράφου.

Πηγές του νοσοκομείου δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει ο νόμος Κατρούγκαλου στο ευαίσθητο αυτο τμήμα, το οποίο επί τέσσερα χρόνια ταλανίζεται επιστημονικά και εργασιακά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περίθαλψη που παρέχεται στους μικρούς ασθενείς.

Έπειτα από μεγάλο διάστημα, που το Καρδιοχειρουργικό Παίδων ήταν κλειστό και τα καρδιοπαθή παιδιά χειρουργούνταν στο Ωνάσειο, το Καρδιοχειρουργικο τέθηκε πέρυσι σε λειτουργία και επιχειρούσε να αποκαταστήσει την τρωθείσα εικόνα του και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των γονιών και του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις καρδιοχειρουργοί είχαν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο της 1ης ΥΠΕ, καθώς είχε κριθεί ότι παραβίασαν τόσο τον υπαλληλικό κώδικα όσο και κρίσιμες διατάξεις του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.

Στο νεότερο στην ιεραρχία γιατρό επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης βαθμολογικής εξέλιξης, στο συντονιστή διευθυντή επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης αποδοχών για δέκα μήνες και τον τρίτο εμπλεκόμενο, το Πειθαρχικό τον παρέπεμψε λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας.

Το έλλειμμα του ανώτατου πειθαρχικού οργάνου των ιατρών ΕΣΥ αναδείχθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον πιο σκανδαλώδη τρόπο, όταν το υπουργείο Υγείας, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού, παραδέχθηκε ότι από τον περασμένο Ιούλιο, που συνταξιοδοτήθηκε ο πρόεδρός του και αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ουδέποτε συνεδρίασε.

Τουλάχιστον 60 υποθέσεις λιμνάζουν στα συρτάρια του, στρώνοντας το δρόμο για την επιστροφή των γιατρών που βρίσκονται σε πειθαρχικό έλεγχο, λόγω παρέλευσης προθεσμιών.

Στην προκειμένη περίπτωση ο νόμος Κατρούγκαλου θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για την επιστροφή όλων των επίορκων γιατρών την 15η Σεπτεμβρίου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news