facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ελληνικό όχι σε αμερικανικό αίτημα απαγόρευσης διέλευσης ρωσικών αεροσκαφών προς την Συρία

Η Ρωσία ζήτησε και έλαβε την άδεια διέλευσης αεροσκαφών της που μετέφεραν και θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία από τον ελληνικό εναέριο χώρο, για το διάστημα 1-24 Σεπτεμβρίου, ανέφερε διπλωματική πηγή, σύμφωνα με τον ρωσικό ενημερωτικό ιστότοπο «Sputnik».

Η Ελλάδα αρνήθηκε αμερικανικό αίτημα να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη. «Το Σάββατο η αμερικανική πρεσβεία υπέβαλε αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας της να απαγορεύσει τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία, μέσω του FIR Αθηνών. Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να αποδεχτεί το αίτημα των Αμερικανών για να μη διαταράξει τις σχέσεις της με τη Ρωσία», ανέφερε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Η Αθήνα, πάντως, δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες, εάν ισχύουν, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες περί αποστολής ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Αν και η παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στην Συρία δεν μπορεί, για την ώρα να επιβεβαιωθεί, οι Αμερικανοί θεωρούν πως αυτό είναι δεδομένο. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, για το ζήτημα αυτό.


Sputnik/zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news