facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Με το νόμο Κατρούγκαλου επιστρέφει στον «Ευαγγελισμό» ο καρδιοχειρουργός με τα φακελάκια

Άνοιξε και πάλι τις πόρτες του ο "Ευαγγελισμός" για να "υποδεχτεί" τον επίορκο καρδιοχειρουργό κ. Αντώνη Τσούκα ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2014 όταν επί δέκα ημέρες αρνούνταν να χειρουργήσει χωρίς "φακελάκι" καρδιοπαθή ασθενή στο νοσοκομείο, με την απαίτησή του να αποδεικνύεται μοιραία καθώς ο ασθενής τελικά κατέληξε.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που αποκαλύπτει το protothema.gr, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Σπύρος Κοκκινάκης με απόφασή του επανέφερε τον καρδιοχειρουργό στην θωρακοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.
Ο καρδιοχειρουργός βρισκόταν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικής δίωξης από τον περασμένο Ιούλιο οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς να απαιτεί και να λαμβάνει το φακελάκι με τα 500 ευρώ, ποσό που θα ξεμπλόκαρε τη διαδικασία της αναμονής του ασθενή. Η σύλληψη του μάλιστα είχε γίνει στο γραφείο του μέσα στο νοσοκομείο.

Πίσω από την επιστροφή του καρδιοχειρουργού όπως και πολλών άλλων επίορκων γιατρών και λοιπών εργαζομένων στο ΕΣΥ  "κρύβεται" ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου που δρομολογεί την επαναφορά των επίορκων δημοσίων λειτουργών.


Σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ εκτιμάται ότι οι επίορκοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι περί τους 60 και κατανέμονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία, οι γιατροί "επιστρέφουν" στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στα πειθαρχικά συμβούλια κάθε μονάδας εφόσον υπάρχουν, για να κριθεί εκ νέου η υπόθεση τους.

Θεωρητικά το συμβούλιο μπορεί να την "κλείσει" ή να την παραπέμψει σε ανώτερο πειθαρχικό. Στην πράξη, ωστόσο, αυτό που καταγγέλλεται ότι συμβαίνει είναι ότι τα πειθαρχικά συμβούλια συγκαλούνται κατά περίπτωση ανάλογα με τον επίορκο κάθε φορά.


Οι "αριστερές" πολιτικές αποχρώσεις των επίορκων φαίνεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο για την πλήρη επαναφορά τους στο ΕΣΥ, καθώς σε κάποια νοσοκομεία τα συμβούλια δεν συγκαλούνται... καθόλου, και με την παρέλευση της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος, ο επίορκος επανατοποθετείται αυτοδικαίως.

Σε άλλες, πάλι, περιπτώσεις, τα συμβούλια βγάζουν... λάδι τους γιατρούς κρίνοντας ότι οι πράξεις τους είτε αφορούν φακελάκι είτε παράτυπη προμήθεια είτε άλλη συμπεριφορά δεν συνεπάγονται κάποια 
ποινή.








protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news