facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ηλεκτρονικά θα ελέγχει τους κάδους ανακύκλωσης απορριμμάτων ο Δήμος Χανίων

Στον ηλεκτρονικό έλεγχο των μπλε κάδων ανακύκλωσης απορριμμάτων που υπάρχουν στην πόλη των Χανίων, προχωρά η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα με την ονομασία e-was.

Το σύστημα που παρουσιάστηκε σήμερα και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά πιλοτικά στην Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα με την τοποθέτηση φορητών αισθητήρων σε κάδους ανακύκλωσης να συλλέγονται δεδομένα από τους κάδους σε πραγματικό χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό τα στελέχη της επιχείρησης θα έχουν μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση των κάδων της ανακύκλωσης, δηλαδή για το ποιοι κάδοι είναι γεμάτοι από ανακυκλώσιμα υλικά και χρειάζονται συλλογή, και ποιοι όχι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του εργοστασίου της ΔΕΔΙΣΑ Κώστα Πατεράκη , «η εφαρμογή του συστήματος θα συμβάλει στη μείωση του κόστους, στη βελτιστοποίηση των δρομολογίων και της κατανάλωσης καυσίμων από το στόλο της επιχείρησης, στη μείωση των αέριων εκπομπών, στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας – μέχρι και στην ενημέρωση για πυρκαγιά σε πραγματικό χρόνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή την περίοδο γίνεται η εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ η έναρξη της λειτουργίας του συστήματος χρονικά τοποθετείται για το Νοέμβριο.

Η εφαρμογή του συστήματος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα που αφορά την αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων με τη χρήση εργαλείων για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με την ονομασία «Life EWAS».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news