facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Λαπαβίτσας: Όποιος βρει ποια είναι η διάφορα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μου το πει

«Τερατογενέσεις» αναμένει να δει στο πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές ο γνωστός οικονομολόγος και υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα, Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος σε δηλώσεις του τη Δευτέρα εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι πλέον καμία διαφορά δεν έχει από τη Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και ερωτηθείς σχετικά με το αν στις 21 Σεπτεμβρίου θα ήθελε να δει τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή της εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Λαπαβίτσας είπε χαρακτηρίστηκα: «Όποιος βρει ποια είναι η διάφορα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να το πει και σε εμένα».

«Δεν υπάρχει διαφορά και περιμένω να δω τερατογενέσεις μετά τις εκλογές», είπε, προσθέτοντας μάλιστα, ότι δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ.

«Δεν τα πιστεύω. Ο ελληνικός λαός πρέπει να προετοιμαστεί», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαπαβίτσας αναφέρθηκε και στα περί επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, σημειώνοντας ότι υπάρχει πολιτική και λαϊκή βούληση αλλά και τεχνική προετοιμασία για κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ποσοστό του ελληνικού λαού που φτάνει το 75% λέει «όχι» στην επιστροφή στη δραχμή, ο υποψήφιος της ΛΑΕ έκανε λόγο για μη αξιόπιστες έρευνες.

«Αυτές οι δημοσκοπήσεις που γίνονται για το θέμα δεν είναι και οι πιο αξιόπιστες. Το 62% του λαού, στη μόνη δημοσκόπηση που είχε πραγματικά βαρύτητα είπε "όχι" στο ευρώ», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι δανειστές της χώρας είχαν καταστήσει σαφές με τις δηλώσεις τους πως το δημοψήφισμα αφορούσε στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαπαβίτσας επανέλαβε πως το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο για τη Λαϊκή Ενότητα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ριζοσπαστική αλλαγή εντός του πλαισίου της νομισματικής ένωσης δεν γίνεται.

Όπως είπε, το κόμμα του έχει πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης και ξέρει πως μόνο με εθνικό νόμισμα μπορεί να γίνει.

Αναφερόμενος με περισσότερες λεπτομέρειες στο ζήτημα της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ο κ. Λαπαβίτσας είπε πως η διοικητική αλλαγή του νομίσματος θα γίνει ένα προς ένα, σημειώνοντας πως πρόκειται για δικαίωμα του κυρίαρχου κράτους και ότι απλά, «αυτό που λέγαμε ευρώ, θα το λέμε δραχμή». Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, στην συνέχεια το εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί, στο πλαίσιο της διαδικασίας προσαρμογής.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι σε περίπτωση που η Λαϊκή Ενότητα κυβερνούσε την χώρα, η αλλαγή αυτή (από ευρώ σε δραχμή) θα μπορούσε να γίνει σε ένα μόνο σαββατοκύριακο, αλλά η σταθεροποίηση θα έπαιρνε μήνες.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news