facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ορμπάν: Εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της, ας το κάνει η Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, από τη χώρα του οποίου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες μετανάστες με προορισμό τη Γερμανία, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλει δυνάμεις στην Ελλάδα για να «υπερασπισθεί» τα σύνορά της Ευρώπης με την Τουρκία.

«Καθώς η Ελλάδα προφανώς δεν μπορεί να υπερασπισθεί τα σύνορά της, η Ευρώπη πρέπει να έχει το δικαίωμα να κινητοποιήσει ανθρώπινα μέσα, συνοριοφύλακες για να μεταβούν εκεί ώστε να υπερασπισθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας» δήλωσε προς δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη.

«Αν η Ελλάδα δεν είναι ικανή να το κάνει, οφείλουμε να το αναλάβουμε εμείς, διαφορετικά το πρόβλημα μετατοπίζεται στην Ουγγαρία, την Αυστρία, τη Γερμανία», πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε δηλώσεις έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), συντηρητικής πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Η Ουγγαρία άρχισε αυτό το καλοκαίρι την κατασκευή ενός φράκτη μήκους 175 χλμ. κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία. Η Βουδαπέστη θέλει να έχει καταστήσει πλήρως αδιαπέρατα τα σύνορά της στις 15 Σεπτεμβρίου, μια πρωτοβουλία που επικρίνεται από ορισμένους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τις κοινές δεσμεύσεις της (σ.σ.: που αφορούν την προστασία των συνόρων) δεν επιτρέπει στην Ουγγαρία να εγκαταλείψει κι αυτή τους κανόνες του Σένγκεν», υπογράμμισε ο κ. Ορμπάν, ο οποίος υποστηρίζει στο θέμα αυτό μια σκληρή γραμμή.

Ο κ. Βέμπερ παραδέχθηκε ότι η Ουγγαρία καταβάλλει προσπάθειες να σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ότι ο κ. Ορμπάν «έχει δίκιο να υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είναι αυτή που οφείλει κατά πρώτο λόγο να εξασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.».

«Η Frontex (σ.σ.: η ευρωπαϊκή υπηρεσία επιτήρησης των συνόρων), τα χρηματοοικονομικά εργαλεία της Ε.Ε., η Επιτροπή και το σύνολο της Ε.Ε. θέλουν να βοηθήσουν την Ουγγαρία» διαβεβαίωσε.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news