facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ξένος Τύπος: Στις κάλπες χωρίς ενθουσιασμό οι Ελληνες

Εκτενείς αναφορές με ανταποκρίσεις από την Αθήνα και αναλύσεις για την πολύχρονη οικονομική κρίση στην Ελλάδα φιλοξενούν τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ την Κυριακή.

Το σύνολο σχεδόν των δημοσιευμάτων επισημαίνει την αλλαγή της διάθεσης του εκλογικού σώματος μετά την υπογραφή της τρίτης συμφωνίας διάσωσης της ελληνικής οικονομίας μεταξύ της χώρας και των δανειστών.

Μάλιστα, πολλοί συνδέουν την έλλειψη ενθουσιασμού στην προεκλογική περίοδο και με πιθανή αύξηση της αποχής από την εκλογική διαδικασία.

Επίσης, επισημαίνεται ότι όποιος και αν είναι νικητής, ακόμη και αν σχηματίσει τελικά κυβέρνηση συνεργασίας θα έχει άμεσα να αντιμετωπίσει σοβαρότατες προκλήσεις στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου από την πρώτη ημέρα.

BBC: Ο «τραυματισμένος» Τσίπρας αναζητά επιστροφή στην εξουσία

Το βρετανικό δίκτυο σημειώνει ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ είδε την δημοτικότητά του να κάνει βουτιά μετά την υπογραφή του τρίτου πακέτου διάσωσης και πλέον, μετά από μία σύντομη προεκλογική περίοδο οι δύο βασικοί διεκδικητές της πρώτης θέσης φαίνεται να πέφτουν σχεδόν μαζί στο νήμα.

Χαρακτηριστική είναι η απουσία ενθουσιασμού για την εκλογική διαδικασία, με μία «φτωχή» καμπάνια των κομμάτων και την διαφαινόμενη αδιαφορία του εκλογικού σώματος.

Παράλληλα το BBC σημειώνει ότι η διαφαινόμενη αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης προϊδεάζει για περίοδο πολιτικής αστάθειας, την ώρα που οι προθεσμίες για την εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων είναι πολύ «σφικτές» για την Ελλάδα.

DW: Πέντε βουλευτικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα σε έξι χρόνια

Την άτονη διάθεση των πολιτών επισημαίνει και η Deutsche Welle στο θέμα της για τις εκλογές στην Ελλάδα. Οπως αναφέρει ο ανταποκριτής της στην Αθήνα, οι ψηφοφόροι βρίσκονται φέτος για τρίτη φορά μπροστά στην κάλπη, ενώ συνολικά έχουν ψηφίσει πέντε φορές τα τελευταία έξι χρόνια (το 2009, δύο φορές το 2012 και δύο φορές φέτος).

Οπως σημειώνει μάλιστα, με εκτενή αναφορά στον τρόπο κατανομής των εδρών, είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει αυτοδυναμία για κάποιο κόμμα, την ώρα που καταγράφεται από όλες τις πλευρές η ανησυχία για αύξηση της αποχής.

Bloomberg: Οι Ελληνες αποφασίζουν ποιος θα εφαρμόσει το Μνημόνιο

Οι πολίτες βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα την Κυριακή προκειμένου να καθορίσουν ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας να υλοποιηθούν οι συμφωνίες με τους δανειστές για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας και της αποκατάστασης της οικονομικής κανονικότητας στην πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης, σημειώνει από την πλευρά του το Bloomberg.

Οποιος πετύχει να συγκροτήσει τον επόμενο κυβερνητικό σχηματισμό, σημειώνει το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, θα αντιμετωπίσει άμεσα τα πρώτα τεστ αξιοπιστίας και ικανοτήτων. Η οικονομική απόδοση της κυβέρνησης θα κριθεί από την αναθεώρηση της απόδοσης της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις πριν το τέλος του 2015.

Μία θετική γνώμη είναι απαραίτητη για να εκταμιευτούν περισσότερα κεφάλαια, με αυτά που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να είναι ζωτικής σημασίας.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news