facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ουγγαρία: Εξηγήσεις θα δώσει ο αυστριακός πρέσβης για τις δηλώσεις Φάιμαν

Η Ουγγαρία κάλεσε τον αυστριακό πρεσβευτή προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για δηλώσεις του καγκελάριου της Αυστρίας σε συνέντευξή του σε ένα περιοδικό, στην οποία συνέκρινε την πολιτική της γειτονικής χώρας για το προσφυγικό με τις εκτοπίσεις των ναζί.

Η κλήση του αυστριακού πρεσβευτή στο υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί κλιμάκωση ενός λεκτικού πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να καταλήξει σε μια κοινή θέση για το κύμα των μεταναστών και των προσφύγων που αναζητούν καταφύγιο στην ήπειρο για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή.

Σε συνέντευξή του, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν είπε πως η απόφαση της Ουγγαρίας να πει στους πρόσφυγες πως ένα τρένο στο οποίο επιβιβάζονταν κατευθυνόταν στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη ενώ στην πραγματικότητα πήγαινε σε έναν προσφυγικό καταυλισμό, φέρνει στον νου "το πιο σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία της ηπείρου μας".

Σε ανακοίνωσή του το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι κάλεσε τον αυστριακό πρεσβευτή να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο υπουργείο σε σχέση με τις παρατηρήσεις αυτές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο δήλωσε στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων MTI πως τα σχόλια είναι "ανάξια ενός ευρωπαίου ηγέτη του 210υ αιώνα".

Ο Σιγιάρτο είπε πως ο Φάιμαν διεξάγει μια "εκστρατεία ψεμάτων" εναντίον της Ουγγαρίας εδώ και εβδομάδες. Κατηγόρησε τον Φάιμαν ότι καθιστά πιο δύσκολη της εξεύρεση μιας κοινής ευρωπαϊκής λύσης στην προσφυγική κρίση κάνοντας "ανεύθυνες δηλώσεις που προκαλούν ψεύτικες πλάνες και αδικαιολόγητα όνειρα σε οικονομικούς μετανάστες".

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news