facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Θα πάμε στη δραχμή, είτε το θέλουμε είτε όχι

Αναπόφευκτη θεωρεί την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Θα πάμε, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι θέμα επιβίωσης της χώρας",ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το εθνικό νόμισμα "δεν είναι αυτοσκοπός", αλλά "εργαλείο, μέσο για να εφαρμόσουμε ένα ανορθωτικό πρόγραμμα για τη χώρα", κάτι που δεν μπορεί, όπως είπε, να συμβεί εντός της ευρωζώνης.
Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο και ότι "η προσπάθεια εφαρμογής του θα συναντήσει τέτοιες δυσκολίες και αντιστάσεις που θα μείνει στα μισά του δρόμου".
Σημείωσε μάλιστα ότι το κύριο πλήγμα το τρίτο μνημόνιο το δίνει στον αγροτικό κόσμο, κάνοντας λόγο για "εγκλήματα" και "πολιτικές λεηλασίας και ληστείας". "Τι να εφαρμόσεις; Να πας στον αγρότη και να του πεις 29% φορολογία;", σημείωσε.

"Σόιμπλε - Μέρκελ τρέμουν το Grexit"

Απαντώντας στα περί υλοποίησης των σχεδίων Σόιμπλε που καταλογίζονται στη Λαϊκή Ενότητα τα χαρακτήρισε ως "αστεία πράγματα", διερωτώμενος: "Ποιο είναι αυτό το σχέδιο; Εχετε δει εσείς κανένα σχέδιο Σόιμπλε; Μια φημολογία υπάρχει περί σχεδίου Σόιμπλε....Aς μας παρουσιάσουν τι είναι αυτό το σχέδιο Σόιμπλε".
Υποστήριξε ότι "το σχέδιο Σόιμπλε το εφαρμόζει η κυβέρνηση, το εφαρμόζουν οι μνημονιακές δυνάμεις. Το σχέδιο Σόιμπλε είναι ενσωματωμένο στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο στήριξε με πάθος ο Σόιμπλε και μάλιστα έκανε εκστρατεία στους Γερμανούς βουλευτές για να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο".
Μέρκελ και Σόιμπλε, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, "θέλουν το τρίτο μνημόνιο, τα σκληρά μέτρα, την εξόντωση και τη λεηλασία της χώρας". "Το Grexit το φοβούνται. Την έξοδο από την ευρωζώνη την τρέμουν όλοι αυτοί, διότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε δυσκολίες, αυτοί όμως θα είχαν τρομακτικό πρόβλημα ως ευρωζώνη, δεν θα μπορούσε να σταθεί η ευρωζώνη".

"Πίστευα ότι το συκώτι του Τσίπρα το τρώγανε οι πιστωτές"

Ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
"Το να λέγεται ότι πιέστηκε είναι κάτι προφανέστατο", σημείωσε και τόνισε ότι "η κυβέρνηση έπρεπε να ήταν προετοιμασμένη, εφόσον ήθελε να καταργήσει τα μνημόνια, να έχει μια εναλλακτική απάντηση".
"Βάλαμε το ευρώ πάνω από τα συμφέροντα της χώρας", είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: "Αντί να ακυρώσουμε τα μνημόνια που εμείς καταγγέλαμε στεντορίως, φέραμε και ένα τρίτο μνημόνιο".
Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς Τσίπρα ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν ένας καταστροφικός δρόμος ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για "απίστευτη τρομοκρατία". "Μας λένε ότι όταν θα βγούμε από την ευρωζώνη, θα σταματήσει να βρέχει, τα ποτάμια θα ξεχειλίζουνε, οι γυναίκες δεν θα γεννάνε παιδιά κ.ο.κ. Έλεος".
Για την αναφορά που φέρεται να έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ότι "του έτρωγαν καθημερινά το συκώτι" είπε:
"Λυπάμαι παρά πολύ αν ελέχθη μια τέτοια φράση, εγώ πίστευα ότι το συκώτι του το τρώγανε οι πιστωτές, το τρώγανε αυτοί οι οποίοι πίεζαν εδώ στην Ελλάδα και έλεγαν ύπόγραψε και ό,τι να΄ναι αρκεί να μας φέρεις συμφωνία, ότι το συκώτι το έτρωγε το ευρωπαϊκό κατεστημένο και όχι εγώ που του έλεγα μα εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας και να μείνουμε πιστοί και να μην κάνουμε πίσω".

"Δεν θα συνεργαστούμε με μνημονιακές δυνάμεις"

Σε ό,τι αφορά το μετεκλογικό σκηνικό επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα έδαφος συνεργασίας της Λαϊκής Ενότητας "με μνημονιακές δυνάμεις". "Έχουμε πόλεμο με τα μνημόνια", υπογράμμισε.
Ο κ. Λαφαζάνης προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει μια κυβέρνηση "μνημονιακής ενότητας" ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο.
"Δηλαδή θα έχουμε παραλλαγή κυβέρνηση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Πιο πιθανή θεωρώ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για να στηρίξουν την εφαρμογή του τρίτου σκληρότατου μνημονίου", ανέφερε.

"Θα πάω στο ντιμπέιτ"

Για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο επέκρινε την τηλεμαχία Τσίπρα - Μεϊμαράκη, σημειώνοντας:
"Είναι κωμωδία να γίνεται δικομματική διαμάχη στημένη ανάμεσα σε δύο κόμματα μάλιστα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και έχουν κοινό πρόγραμμα το τρίτο μνημόνιο για μετά τις εκλογές".

"Δεν θα συνεργαστούμε με τον Αλ. Μητρόπουλο"

Απέρριψε ακόμη με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Μητρόπουλο, λέγοντας:
"Ο κ. Μητρόπουλος δεν θα είναι μαζί μας. Δεν υποστήριξε ποτέ αυτές τις απόψεις που έχουμε εμείς. Το αντίθετο. Άλλες απόψεις είχε και άλλες απόψεις έχει. Δεν τίθεται πολιτικό θέμα. Δεν μπαίνω στα άλλα θέματα".
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news