facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

«Αποκλείεται παντελώς» το σενάριο συνεργασίας με τη ΝΔ, λέει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

«Αποκλείεται παντελώς το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για «κρυφό πόθο της ΝΔ αλλά και πολλών κύκλων που επιβουλεύονται τη χώρα».

Σε δηλώσεις της από την Κουμουνδούρου, η κα Γεροβασίλη επισήμανε ότι τα φλέγοντα ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, οφείλουν να είναι στον προεκλογικό διάλογο.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής μια λέξη για προγράμματα άλλων κομμάτων», και πρόσθεσε ότι ο λόγος όλος επικεντρώνεται στο θέμα της «εθνικής συνεννόησης». Παράλληλα, επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνουμε πιο σαφείς ως προς τον συγκεκριμένο όρο, σημειώνοντας ότι συνεννόηση με διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές απόψεις, διαφορετική ιδεολογία και διαφορετική στρατηγική δεν μπορούν να συμβούν γιατί δεν πρόκειται περί συνεννόησης αλλά κοροϊδίας του λαού.

Εξήγησε μάλιστα ότι θα πρέπει να απαντηθεί τι θα έλεγε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις ομαδικές απολύσεις και συμπλήρωσε:

«Συνεχίζει να έχει την άποψη ότι θα βγούμε από τα μνημόνια στην ανάπτυξη αν μειώνουμε συνεχώς μισθούς και συντάξεις, όταν απολύουμε και φορολογούμε ταυτόχρονα; Αν αυτό είναι το μοντέλο που εξακολουθούν να υπηρετούν σήμερα, ας το πουν στον λαό για να κάνει την επιλογή του».

Τέλος, Στο ερώτημα εάν στο θέμα των συνεργασιών υπάρχουν δύο γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ίδια, ότι η Αριστερά περιέχει στην κουλτούρα της τις συνεργασίες πολύ πριν τις σκεφτούν οποιοιδήποτε άλλοι για να μπουν στην διακυβέρνηση από το παράθυρο.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news