facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ανακοίνωσή της Κομισιόν: Νομικά αιτιολογημένη η απόφαση της Γερμανίας να ελέγχει τα σύνορά της

Νομικά αιτιολογημένη χαρακτήρισε η Κομισιόν την απόφαση της Γερμανίας να επανεισάγει τους μεθοριακούς ελέγχους, παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως έναν μοχλό πίεσης προς τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει μία κοινή προσέγγιση στο προσφυγικό.

«Η προσωρινή επανεισαγωγή των συνοριακών ελέγχων μεταξύ των χωρών-μελών είναι μια έκτακτη δυνατότητα που προβλέπεται ρητά από τον Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν (σ.σ. σχετικά με το καθεστώς διέλευσης προσώπων από τα σύνορα) στην περίπτωση μιας κατάστασης κρίσης» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή. «Η παρούσα κατάσταση στη Γερμανία, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι είναι μια κατάσταση που καλύπτεται από τους κανονισμούς», προστίθεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Η Κομισιόν θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και τόνισε «ότι στόχος είναι η επιστροφή σε μια κανονική κατάσταση, χωρίς συνοριακούς ελέγχους μεταξύ των χωρών-μελών της ζώνης Σένγκεν το συντομότερο δυνατόν». «Η σημερινή απόφαση της Γερμανίας υπογραμμίζει την κατεπείγουσα ανάγκη να συμφωνήσουμε στα μέτρα που προτάθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news