facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Δυσφορία Αρχιεπισκοπής για την υπουργοποίηση Φίλη

Δυσφορία επικροτεί σύμφωνα με την Καθημερινή στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την υπουργοποίηση του Νίκου Φίλη στο υπουργείου Παιδείας. Και αυτό διότι ο κ. Φίλης από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Μάιο είχε καταφερθεί με οξύτατες δηλώσεις κατά της μεταφοράς του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας σε νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν να το προσκυνήσουν ασθενείς.

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν θέλησε πάντως να σχολιάσει επισήμωςτην υπουργοποίηση Φίλη, περιμένοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, καθώς και την αναμενόμενη επίσκεψη του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του Μαΐου είναι νωπές. Χαρακτηριστικά, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για εμπόριο λειψάνων, με τον κ. Ιερώνυμο να είναι μία από τις ελάχιστες φορές που να σχολιάζεις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, να λέει: «Ακούγονται διάφορα σχόλια από διαφόρους, επισήμους και μη. Δεν θέλω να σχολιάσω, τα αφήνω να περάσουν. Γι’ αυτά θα μιλήσει η Ιστορία. Θα ήθελα όμως να πω ότι κυρίως αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι των λόγων και τα λόγια μάς έχουν κουράσει. Τα λόγια έφεραν αυτόν τον τόπο σε αυτήν την κατάσταση, γιατί έλειψε ο Λόγος. Χρειαζόμαστε Λόγο και όχι λόγια».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης τόνισε: «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει την ελευθερία της θρησκείας».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news