facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ελλείψεις εμβολίων καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Για σημαντικές ελλείψεις εμβολίων ενημερώνει το υπουργείο Υγείας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Οι φαρμακοποιοί ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει την ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά.

Με επείγουσα επιστολή που κοινοποιεί ο ΠΦΣ στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Ιωάννη Μπασκόζο και την πρόεδρο του ΕΟΦ, Αικατερίνη Αντωνίου, αναφέρει αναλυτική λίστα εμβολίων, των οποίων παρατηρείται έλλειψη στην αγορά και για αρκετά εξ αυτών δεν αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα η διαθεσιμότητά τους.

Σε έλλειψη βρίσκονται τα εξής εμβόλια:
Pentavac
Tetravac
Infanrix
Infarix - tetra
Boostrix – polio
Meningitec
Priorix
Priorix terra
Havrix
Varilrix

«Επανειλημμένως έχουμε διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει τις ελλείψεις φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς. Η εικόνα που επικρατεί στην ελληνική αγορά, αλλά και η ενημέρωση που έχουμε από εταιρείες καταγράφουν ελλείψεις σημαντικές εμβολίων τα οποία είναι άκρως σημαντικά για την Δημόσια υγεία καθώς υπάγονται στο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας» αναφέρεται στην επιστολή του ΠΦΣ.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ «προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά» καταλήγει η επιστολή.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news