facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μεγάλο συνασπισμό «ψηφίζουν» οι πολίτες, πρώτος με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Pro Rata που δημοσιεύει την Παρασκευή η Εφημερίδα των Συντακτών. Στο όριο της εισόδου στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα και οι ΑΝΕΛ· μάχη για να αυξήσουν τα ποσοστά τους δίνουν τα υπόλοιπα κόμματα. Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού «ψηφίζουν» οι ερωτηθέντες.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 23,5%, η ΧΑ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ 4,5%, Το Ποτάμι με 4%, η Ένωση Κεντρώων με 3,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,5% και η Λαϊκή Ενότητα 2,5%.

Αλλο κόμμα απαντά το 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ στο 17,5% κυμαίνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας, ανεβαίνει σταδιακά το ποσοστό συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ της ΝΔ αγγίζει το μέγιστο δυνατό. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 64%, ενώ η ΝΔ στο 83%. Στην προηγουμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας, η ψαλίδα μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων ήταν στο 3,5%.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συμμαχίες, οι ερωτηθέντες τάσσονται σε ποσοστό 23% υπέρ κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, δηλάδή ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ενώ αντίστοιχο ποσοστό επιθυμεί συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ακομη, το 18% των ερωτηθέντων θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αυτοδύναμα. Όλες οι υπόλοιπες εκδοχές συνεργασιών μεταξύ των κομμάτων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό μεγαλύτερο του 8%.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news