facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Βολές μεταξύ υπουργείων για τα διόδια την ημέρα των εκλογών

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί της Κυριακής το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την λειτουργία των διοδίων την ημέρα της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας.

Οπως αναφέρεται σε αυτήν, με έγγραφο που απέστειλε το ΥΠΕΣ στις 29 Αυγούστου 2015 προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια.

Ωστόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει, δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημά του, για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας.

Βολές Κουτσούμπα για τα διόδια

Προηγήθηκε δήλωση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ για το θέμα, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο κ.Κουτσούμπας παράλληλα με το κάλεσμα στους πολίτες να πάνε στις κάλπες, αποκάλυψε ότι τηλεφώνησε στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό κ.Θάνου «και της έθεσα το εξής σοβαρό ζήτημα: ενώ υπήρχε υπόσχεση, εκτός από την απόφαση της διακομματικής, αλλά και απόφαση της κυβέρνησης να είναι αυτές τις μέρες ανοιχτά τα διόδια έτσι ώστε ο λαός μας που πληρώνει τόσα χαράτσια και τόσους φόρους, σήμερα τουλάχιστον να μπορεί να πάει να ψηφίσει ... αντίθετα ερχόμενος το πρωΐ από την Λιβαδειά που είναι η δεύτερη εκλογική μου περιφέρεια, είδα ότι ουρές των ανθρώπων που έβγαιναν να πάνε να ψηφίσουν πλήρωναν στα διόδια».

«Η κ. Πρωθυπουργός με ευχαρίστησε για την ενημέρωση καταρχήν,η ίδια είχε ενημέρωση ότι σήμερα θα δινόταν εντολή για να είναι ανοιχτά τα διόδια αλλάμέχρι στιγμής δεν ισχύει. Μου είπε ότι θα επιληφθεί του θέματος, ελπίζω να ευοδωθεί αυτή η προσπάθειά μας, δεν μπορεί ο λαός μας ακόμα και σήμερα που πάει να ψηφίσει καινα επιλέξει τα κόμματα που θα τον εκπροσωπήσουν να πληρώνει χαράτσια στους εθνικούς δρόμους, που άλλωστε έπρεπενα είναι λαϊκή περιουσία» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Λαϊκή Ενότητα: Σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η ευθύνη

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Λαϊκή Ενότητα, στην οποία επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση όσο και στα δύο μεγάλα κόμματα.

«Αποτελεί ντροπή και εμπαιγμό των πολιτών ότι η κυβέρνηση με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν εξασφάλισαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών για να ψηφίσουν. Προφανώς Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν οι πιο φτωχοί πολίτες, αφού είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονίων τους», σημειώνεται στο σχετικό κείμενο.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news