facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Παπαδημούλης: Απαράδεκτο το «όχι» Ντάισελμπλουμ στη συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στην ελληνική εποπτεία

Επίθεση στον Γερούν Ντάισελμπλουμ εξαπέλυσε την Πέμπτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή την άρνηση του προέδρου του Eurogroup να παραχωρήσει περισσότερο «χώρο» στο Ευρωκοινοβούλιο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Σε ανάρτηση του στο Διαδίκτυο ο κ. Παπαδημούλης έγραψε πως «το "όχι" Ντάισελμπλουμ στο αίτημα του ΕΚ για ενεργό ρόλο στον έλεγχο της συμφωνίας για την Ελλάδα, δείχνει έλλειμμα δημοκρατίας και διαφάνειας».

Μάλιστα, ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Ολλανδό αξιωματούχο πως «προτιμά τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες αντί της διαφάνειας και της δημοκρατικής λογοδοσίας που διεκδικεί το Ευρωκοινοβούλιο».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, η σπουδή του εκπροσώπου του κ. Ντάισελμπλουμ να αρνηθεί την ενεργό συμμετοχή που ζητά το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και μάλιστα με αμφισβητούμενα νομικά επιχειρήματα, είναι απαράδεκτη και προκλητική.

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του  Eurogroup «θέλει να αποφύγει τον κριτικό έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου για τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών μονομερής λιτότητας».

Πάντως, όπως υπογράμμισε, το Ευρωκοινοβούλιο, στη μεγάλη του πλειοψηφία θα επιμείνει στην διεκδίκηση ενός ουσιαστικού ρόλου στον έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και θα το πετύχει.

«Ήδη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιουνκέρ αναζητείται και η κατάλληλη νομική βάση», τόνισε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news