facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Η Ελλάδα θέλει να διατηρήσει πλειοψηφικό μερίδιο στη ΔΕΗ και να θεσπίσει έναν ανεξάρτητο διαχειριστή των δικτύων, όπως συμφωνήθηκε με τους δανειστές, υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον Real fm. 
Σημειώνεται ότι σε δημόσιο έλεγχο βρίσκεται το 51% της ΔEΗ. Με βάση τους όρους του τρίτου προγράμματος, η Ελλάδα καλείται να ιδιωτικοποιήσει τον ΑΔΜΗΕ, ή να βρει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς. 
"Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔEΗ. Το κράτος θα διατηρήσει πλειοψηφικό μερίδιο", υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης. 
Σε ό,τι αφορά τον ΑΔΜΗΕ ειδικότερα ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως «ο διαχειριστής των δικτύων υψηλής τάσης, ο ΑΔΜΗΕ, υπήρχε το αίτημα από τους δανειστές να ιδιωτικοποιηθεί. Η βάση αυτού του αιτήματος ήταν να μην είναι μια θυγατρική της ΔΕΗ, όπως είναι τώρα ο ΑΔΜΗΕ, για να χειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, αλλά να είναι ένας ιδιωτικός φορέας, ο οποίος να είναι πιο αντικειμενικός απέναντι στη δημόσια ΔΕΗ και τους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας.
Η δικιά μας αντιπρόταση είναι ναι, βεβαίως να φτιαχτεί μια ξεχωριστή από τη ΔΕΗ εταιρεία δημόσιας τάσης, αλλά να είναι δημόσια. Να μην πάρουμε από την Επιχείρηση τα πάγια, δηλαδή όλα αυτά τα δίκτυα που κόστησαν στον ελληνικό λαό δισεκατομμύρια που έχουν φτιαχτεί τις τελευταίες δεκαετίες», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Στο ερώτημα τι θα γίνει με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ο ίδιος απάντησε:
«Όταν μιλάμε για απελευθέρωση της ενέργειας στην Ευρώπη διαφορετικά το εννοεί ο καθένας. Συνήθως πίσω από την απελευθέρωση, κάθε κράτος θέλει να ενισχύει τα δικά του εθνικά συμφέροντα, αυτές οι προτάσεις δεν είναι ουδέτερες».
Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η Αθήνα θα προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές. 

 euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news