facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτζιάς: Η Ελλάδα θα στηρίξει το νέο σχέδιο του ΟΗΕ για ρύθμιση κρατικών χρεών

Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει την «πολιτική απόφαση» να υποστηρίξει το νέο σχέδιο απόφασης που θα κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου ελάφρυνσης κρατικών χρεών, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον αργεντίνο ομόλογό του, Έκτορ Τίμερμαν.

Ο κ. Τίμερμαν ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά για το πρώτο σχέδιο απόφασης, που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την Ελλάδα να είναι ένα από τα 41 κράτη-μέλη που απείχαν από την ψηφοφορία. Η απουσία της ελληνικής αποστολής, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είχε προκαλέσει την ενόχληση του κ. Κοτζιά, ο οποίος τότε βρισκόταν προσωρινά εκτός ΥΠΕΞ.

Η επόμενη εξέταση του ζητήματος από τη Γενική Συνέλευση είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο.

Ο αργεντίνος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα δώσει μάχη ανάλογη με αυτή της Αργεντινής για την αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους. Το Μπουένος Άιρες είχε υπάρξει υπέρμαχος της πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για τη ρύθμιση κρατικών χρεών, με δεδομένο ότι δίνει ακόμα δικαστική μάχη εναντίον των αμερικανικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων που διακατέχουν περίπου το 6% του χρέους της Αργεντινής.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί εξέτασαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, δίνοντας έμφαση στη συριακή κρίση και τις επιπτώσεις της ως προς την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news