facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχονται ραβασάκια με έως και διπλάσιο φόρο για αγρότες, ιδιώτες και επιχειρήσεις

Δεν θα περάσει μεγάλο διάστημα, μόνο λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, όταν περίπου 500.000 αγρότες, επιχειρηματίες και έχοντες περιουσιακά στοιχεία που πιάνονται στην τσιμπίδα του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, θα παραλάβουν «ραβασάκια» τα οποία θα τους πληροφορούν ότι στο Taxisnet έχουν αναρτηθεί νέα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος για το 2014, με έως και διπλάσια προκαταβολή φόρου και αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης έως και κατά 1.146 ευρώ για τους έχοντες ΙΧ μεγάλου κυβισμού.

Ουσιαστικά, η καμπάνα της Εφορίας θα χτυπήσει πρώτα για τους αγρότες, αφού θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τα ηλεκτρονικά ραβασάκια αυτά, καθώς η αύξηση της προκαταβολής του φόρου για τους αγρότες, από το 27,5% στο 55% έχει ψηφιστεί ήδη από τις 14 Αυγούστου και τώρα έρχεται η ώρα της εφαρμογής. Έτσι, ενώ αρχικά υπολογίστηκε προκαταβολή 500 ευρώ, πλέον μιλάμε για 1.000 ευρώ και έτσι έρχονται νέα εκκαθαριστικά.

Ανάλογες θα είναι οι επιβαρύνσεις για ΕΠΕ και ΑΕ, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ενώ αυξημένος φόρος έρχεται και για όσους υπάγονται στο λεγόμενο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Για όσους δηλαδή έχουν αυτοκίνητο άνω των 2.500 κυβικών. Με βάση τη νέα συμφωνία με τους δανειστές ο φόρος αυξάνεται από το 10% στο 13% και κάπως έτσι υπάρχει φέτος μια επιπλέον επιβάρυνση κατά 279 ευρώ ως και 1.146 ευρώ.

Οι επιπλέον φόροι θα πρέπει να εξοφληθούν μαζί με τον φόρο εισοδήματος που έχει ήδη βεβαιωθεί, το ποσό απλά θα προστεθεί στο υπάρχον και οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν το δικαίωμα για επιπλέον δόσεις.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news