facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η ομολογία Τσίπρα για την... γραφειοκρατία αποδεικνύει ότι είναι διάτρητο το «άλλοθι» Φλαμπουράρη

Μετά από τρεις ημέρες παλινωδιών και αυτοδιαψεύσεων, ο Αλέκος Φλαμπουράρης τελικά «αποσύρθηκε από την κυκλοφορία» καθώς στην Κουμουνδούρου έκριναν πως ήδη οι αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για το έργο που έλαβε στις 20 Μαϊου ύψους 3,9 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Πελοποννήσου αν και ταυτόχρονα ήταν υπουργός, δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα. Μετά την εικόνα του «νέου» που θα αποδομήσει το κακό «παλιό», αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της υπόθεσης Φλαμπουράρη περισσότερο φαντάζει με το αίτημα να φύγει μεν η παλιά διαπλοκή με στόχο όμως να έλθει μια νέα. Αυτή της αυλής του Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό διότι πλέον συγκαλύπτοντας τον στενό του φίλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι συνυπεύθυνος. Πολύ περισσότερο όταν ανέφερε χθες ότι η διαδικασία μεταβίβασης μετοχών είναι γραφειοκρατική και πως οι εργολάβοι μπορεί να μην έχουν καν κέρδη από τις κρατικές δουλειές που λαμβάνουν!

Ποιος θα περίμενε πως από απηνής διώκτης των εργολάβων και της διαπλοκής, ο τέως πρωθυπουργός σε ελάχιστο χρόνο θα μετατρεπόταν σε υπερασπιστή τους. Όμως ακριβώς αυτή η επίκληση της γραφειοκρατίας για έναν συνεργάτη του που όφειλε να είναι πεντακάθαρος πολύ καιρό πριν την ανάληψη εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει και την αδυναμία του κ. Τσίπρα και του μέντορα του Αλέκου Φλαμπουράρη να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Δείχνοντας – δήθεν – πως δεν θυμάται τις λεπτομέρειες ενός σκανδάλου εντός της «αυλής» του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην «καθαρίσει» μια δύσκολη κατάσταση αλλά σαν πολιτικός του «παλιού» συστήματος να υπερασπιστεί τον δικό του άνθρωπο. Δεν εξηγείται αλλιώς πως ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι από τη δουλειά των 3,9 εκατ. ευρώ, που πήρε η κατασκευαστική του κ. Φλαμπουράρη για τη δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι Κορινθίας, μπορεί να μην έχει καν κέρδη! Κι αυτό όταν σημερινά δημοσιεύματα μιλάνε για ένα έργο που ελάχιστα κόστισε επί της ουσίες και απλά αφορούσε τη ρήψη λίγου μπετόν!

Αναφερόμενος επίσης στη γραφειοκρατία, ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε πως για τον ίδιο ελάχιστη σημασία έχουν οι νόμοι του Κράτους που τόσο ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους επιχειρηματίες ή Έλληνες πολίτες.

Πολύ περισσότερο ο κ. Τσίπρας είναι εκτεθειμένος καθώς ο Αλέκος Φλαμπουράρης ακόμα δεν έχει προσκομίσει τα πλέον σημαντικά στοιχεία που θα αποδείξουν ότι ουδέποτε πέρασε τις μετοχές που κατείχε στη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ. Κι αυτά όλοι γνωρίζουν πως είναι το μετοχολόγιο του ΓΕΜΗ και το πόθεν έσχες που κατέθεσε στη Βουλή στις 27 Απριλίου. Πηγές του protothema.gr αναφέρουν πως μέχρι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιστρατευτεί στη Βουλή μη τυχόν και διαρρεύσουν στοιχεία ενώ απορίες υπάρχουν και για το κατά πόσο μπορούν να αλλοιωθούν οι σχετικές καταστάσεις. Ας μην ξεχνάμε πως προσπαθώντας ο κ. Φλαμπουράρης να σβήσει τα ίχνη των μετοχών του και μετά το δημοσίευμα μας την Τρίτη το πρωί, έστειλε τον λογιστή του στο ΓΕΜΗ ενώ μείζον θέμα υπάρχει μετά και τις καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο φέρεται ο πρώην υπουργός να πήρε πιστοποίηση του γνησίου της υπογραφής του από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΝΔ ζητά να υπάρξει εξέταση του τι πραγματικά συνέβη ενώ σημερινά δημοσιεύματα μιλάνε πως ο αρμόδιος ανθυπαστυνόμος που υπέγραφε το εν λόγω έγγραφο ήταν στη Φλώρινα την ημέρα που εμφανίζεται να βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής.

Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός πως ακόμα και σήμερα, δύο ημέρες μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα έγγραφα μεταβίβασης των μετοχών του κ. Φλαμπουράρη και παρά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, καμία έρευνα δεν προχώρησε από την Ελληνική Αστυνομία η οποία οφείλει άμεσα και πριν περάσει περισσότερος καιρός (άρα και μπορέσουν ενδεχομένως να υπάρξουν παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση ή αλλοίωση στοιχείων) να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία εισόδου ακόμα και τα οπτικά από τις καμερες στις 26 Ιανουαρίου 2015 στο Αρχηγείο για να διαπιστωθεί αν ο κ. Φλαμπουράρης και ο συνεταίρος του Γιάννης Κοτταρίδης όντως εισήλθαν στο κτήριο.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news