facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κομισιόν για προσφυγικό: Δεν έχουμε λάβει ελληνικό αίτημα για πολιτική προστασία

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμα αίτημα από τις ελληνικές Αρχές για ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας λόγω προσφυγικής κρίσης, δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλεξάντερ Βίντερστέιν.

Το Reuters είχε μεταδώσει τη Δευτέρα ότι το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από την ΕΕ να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας, το σώμα αντιμετώπισης κρίσεων, καθώς επίσης να παράσχει στη χώρα προσωπικό, ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό, ρούχα και εξοπλισμό.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε ότι σε σχέση με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί από τις ελληνικές Αρχές. Ανέφερε, πάντως, ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την κατάσταση με τους πρόσφυγες, τονίζοντας ότι ο επίτροπος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις ελληνικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας για επιπλέον χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Η Επιτροπή αναμένει τώρα το αίτημα για ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, καθώς και τον καθορισμό της ρυθμιστικής αρχής που θα διαχειριστεί τα χρήματα από την ΕΕ. Περιμένει ακόμα τον οδικό χάρτη εγκατάστασης του κέντρου υποβοήθησης (hot spot) στον Πειραιά, το οποίο με τη βοήθεια ευρωπαϊκών ομάδων θα επιταχύνει την καταγραφή των εισερχόμενων μεταναστών, την παροχή ασύλου και τον συντονισμό της επιστροφής των παράτυπων μεταναστών στη χώρα τους.

Τέλος, ο κ. Βίντερστέιν ανακοίνωσε ότι η Αυστρία έλαβε τη Δευτέρα από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης έκτακτη χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση υποδοχής περίπου 1.270 νεοεισερχομένων προσφύγων που ζητούν άσυλο και η Ουγγαρία έλαβε 4 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών υποδοχής προσφύγων/μεταναστών και τη δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news