facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Εξετάζουμε επέκταση των απαλλαγών για τον ΕΝΦΙΑ

Την επέκταση των φοροαπαλλαγών που ισχύουν για τον ΕΝΦΙΑ, με εφαρμογή κοινωνικά δικαιότερων κριτηρίων, μελετά η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προσθέτοντας πως στόχος είναι να κατατεθεί μια σειρά συστάσεων στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές.

Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι, πέραν των περιουσιακών κριτηρίων, εξετάζεται η υιοθέτηση εισοδηματικών-κοινωνικών κριτηρίων, όπου θα συνυπολογίζεται η κατάσταση υγείας του ιδιοκτήτη. Στόχος είναι ο φόρος να γίνει «πιο δίκαιος και αναλογικός», είπε.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επισήμανε επίσης πως χρειάζεται να μεταφερθεί ένα τμήμα του ΕΝΦΙΑ στον συμπληρωματικό φόρο επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας. Απώτερος σκοπός, εξήγησε, είναι να ελαφρυνθεί η επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων – που φορολογούνται για μεμονωμένα ακίνητα – και να επωμιστούν μεγαλύτερο βάρος τα εύπορα στρώματα, με βάση τον όγκο της περιουσίας τους.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην απαλλάξουμε ένα ζευγάρι συνταξιούχων που έχει σπίτι με εμπορική αξία 60.000 ευρώ και να μην πληρώσει ο άνθρωπος που έχει διαμέρισμα 4 εκατομμυρίων ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι συμφωνημένος στόχος είναι η μετάβαση σε ένα σύστημα αξιών που θα βασίζεται στις πραγματικές αξίες της αγοράς.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news