facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κερέ: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να μείνει στο ευρώ

Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να παραμείνει στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

"Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη", τόνισε.

Εκτίμησε δε, σε συνέντευξή του στο Παρίσι, ότι η ψαλίδα μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης στο μέτωπο του πληθωρισμού θα μικρύνει το επόμενο διάστημα.

Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να «προστατεύει την ευρωζώνη από τους εξωτερικούς χρηματοοικονομικούς κραδασμούς», μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η ΕΚΤ έχει ως «σταθερό στόχο την προστασία των νομισματικών συνθηκών στην ευρωζώνη έναντι όλων των διεθνών κραδασμών, που προέρχονται από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που προέρχονται από την ανάπτυξη στις αναδυόμενες χώρες και που προέρχονται από τις αποφάσεις άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών» δήλωσε ο Κερέ στο Παρίσι.

Για τον Κερέ, η επιφυλακτικότητα της Fed «επιβεβαιώνει τη διάγνωση» της ίδιας της ΕΚΤ, δηλαδή την ύπαρξη «νέων κινδύνων» που συνδέονται με τις μεγάλες αναδυόμενες χώρες και την αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο Κερέ επιβεβαίωσε ότι προς το παρόν η ΕΚΤ διαβλέπει σε αυτή την εξέλιξη «προσωρινούς κραδασμούς».

Ωστόσο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι εάν αυτοί οι κίνδυνοι πρόκειται να υλοποιηθούν, η ΕΚΤ έχει «υπενθυμίσει την ικανότητά της να ενεργεί» και να «προσαρμόζει» το πρόγραμμα αγορά ομολόγων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news