facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για την προσφυγική κρίση ζητεί η Αυστρία

Τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. για την προσφυγική κρίση ζήτησε την Κυριακή ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, υπογραμμίζοντας ότι η καλή θέληση της χώρας του δεν μπορεί παρά να έχει μόνον προσωρινό χαρακτήρα και ότι πρέπει να υιοθετηθεί χωρίς καθυστέρηση μια κοινή πολιτική.

Η Αυστρία δέχθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας να διευκολύνει την υποδοχή και τη διέλευση από το έδαφός της χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που επιθυμούν να μεταβούν στη Γερμανία από την Ουγγαρία, μισθώνοντας ειδικά τρένα για αυτόν τον σκοπό.

«Ένα μέτρο αυτού του είδους δεν μπορεί να αποτελέσει μια λύση» προειδοποίησε ωστόσο ο Φάιμαν, σύμφωνα με δηλώσεις του τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ο Αυστριακός καγκελάριος υπογράμμισε ότι αυτό είναι ένα απλό «προσωρινό» μέτρο, το οποίο αποσκοπεί να δείξει την «καλή διάθεση» της Βιέννης για την αντιμετώπιση μιας έκτακτης κατάστασης.
«Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή σε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση» σημείωσε ο Φάιμαν.

Η Αυστρία προτείνει κυρίως, εκτός από την εφαρμογή ποσοστώσεων για την κατανομή των προσφύγων, οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. να υιοθετήσουν κοινούς κανόνες όσον αφορά στη χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα.

Η Βιέννη τάσσεται επίσης υπέρ της δημιουργίας στα σύνορα της Ε.Ε. κέντρων υποδοχής και διαχωρισμού των προσφύγων και των μεταναστών, μια λύση που υποστηρίζουν και κάποιες άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, αλλά δεν δείχνει να έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκατοντάδες πρόσφυγες συνέχισαν το πρωί της Κυριακής το ταξίδι τους από την Ουγγαρία στη Γερμανία, διερχόμενοι με τρένο από το αυστριακό έδαφος, μετά την ανακοίνωση του Βερολίνου ότι δεν θα επαναπροωθεί τους Σύρους πρόσφυγες πίσω στις χώρες από τις οποίες εισήλθαν στην Ε.Ε., όπως προβλέπει η συνθήκη του Δουβλίνου.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news