facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Άρματα μάχης της Ρωσίας σε Συριακό αεροδρόμιο

Η Ρωσία ανέπτυξε επτά άρματα μάχης στο συριακό αεροδρόμιο της Λαττάκειας και ήδη έχει ξεκινήσει έργα οχύρωσης, ανέφεραν στο Reuters δύο αμερικανικοί αξιωματούχοι.

Πρόκειται για ρωσικά τανκς τύπου T-90, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους αμερικανούς αξιωματούχους οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει και πυροβολικό στην περιοχή. Το αεροδρόμιο της Λαττάκειας αποτελεί ένα από τα προπύργια των καθεστωτικών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ στον πόλεμο με τους τζιχαντιστές.

Η πληροφορία έρχεται στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά την νέα αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ρωσίας σχετικά με το μέλλον της Συρίας και ενώ το προσφυγικό κύμα από τη χώρα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά από τέσσερα χρόνια πολέμου στη Συρία και ενώ για πρώτη φορά χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν στη Γερμανία, αποφάσισε να καλέσει τη Ρωσία σε συνεργασία, ώστε να βρεθεί μια λύση για τη συριακή κρίση. Το Κρεμλίνο από την πλευρά του, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Μόνο η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

Ο Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε εκ νέου τη ρωσική στρατηγική στη Συρία λέγοντας πως η απόφασή του Κρεμλίνου να στηρίζει το καθεστώς «είναι προορισμένη να αποτύχει». Το Κρεμλίνο, που έχει υποστηρίξει σε όλη τη διάρκεια του πολέμου τον Μπασάρ Αλ Ασάντ απάντησε στις αμερικανικές επικρίσεις λέγοντας πως «αυτές δεν είναι καινούργιες, τις έχουμε ήδη ακούσει».

Αλλά «δυστυχώς, μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει με κατανοητό τρόπο, ποια θα ήταν η εναλλακτική στη νόμιμη συριακή κυβέρνηση για τη διασφάλιση της ασφάλειας στη χώρα, για τη μάχη κατά της προέλασης του ΙΚ και για τη διασφάλιση της ενότητας της χώρας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να επιβάλλεται οποιαδήποτε απόφαση στον συριακό λαό», πρόσθεσε με νόημα.

Την Παρασκευή η Ρωσία ζήτησε να υπάρξει «συνεργασία» με τις ΗΠΑ ώστε να αποφευχθούν «ακούσια συμβάντα» καθώς πραγματοποιεί ναυτικές ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Συρίας. Αμερικανοί αξιωματούχοι από την πλευρά τους πιστεύουν ότι η Μόσχα συγκεντρώνει δυνάμεις για να προστατεύσει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Σύμφωνα με τα συριακά μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή έφτασαν στη χώρα δύο ρωσικά αεροσκάφη που μετέφεραν 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news