facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Προσλαμβάνονται 9.000 καθαρίστριες

Αυστηρές οδηγίες προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ώστε να επικαιροποιήσουν άμεσα τα κενά ανά ειδικότητα, για να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς την ερχόμενη εβδομάδα οι προσλήψεις των αναπληρωτών, έδωσε χθες η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, ζητήθηκε από την κ. Κιάου να καταγράψουν εντός της εβδομάδας τα κενά αλλά και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό στη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας, ώστε να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα το πρώτο κύμα των προσλήψεων.

«Στις 23 Σεπτεμβρίου θα αναρτηθεί ο οριστικός πίνακας της πρωτοβάθμιας και στις 24 της δευτεροβάθμιας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ώστε το μεγαλύτερο μέρος των κενών να έχει καλυφθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανόμενων και των δομών ειδικής αγωγής», τόνισε στο «Εθνος» η κ. Κιάου.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η επιχορήγηση από πιστώσεις του προϋπολογισμού για την πρόσληψη 9.000 καθαριστριών ή συνεργείων καθαρισμού από τις σχολικές επιτροπές των δήμων. Επιπλέον, εγκρίθηκε η πληρωμή των δεδουλευμένων Απριλίου, Μαΐου 2015 για τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων.

Εν τω μεταξύ, στον «αέρα» βρίσκονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που περιμένουν στην... ουρά προκειμένου να εξασφαλίσουν μία από τις 19.000 θέσεις αναπληρωτών που έχουν εγκριθεί για το τρέχον σχολικό έτος, καθώς δεν επικαιροποίησαν -ως όφειλαν- στο διάστημα μεταξύ 3 έως 11 Σεπτεμβρίου τις αρχικές αιτήσεις που είχαν καταθέσει για ένταξη στους πίνακες των αναπληρωτών.

Πρόκειται για 900 δασκάλους και εκατοντάδες καθηγητές οι οποίοι ενώ είχαν καταθέσει αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών στην πρώτη προθεσμία που είχε δοθεί, δεν επιβεβαίωσαν τις αιτήσεις στο διάστημα μεταξύ 3 έως 11 Σεπτεμβρίου, όπως είχε ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Λύση στο πρόβλημα

Αργά χθες, το βράδυ, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε ότι το διάστημα που υποβάλλονται οι ενστάσεις, θα δεχτούν ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους που δεν συμπεριλήφθηκαν στους πίνακες με δική τους υπαιτιότητα. Ως εκ τούτου, εάν για κάποιο λόγο δεν είχαν ενημερωθεί και υποβάλουν ένσταση εντός της προθεσμίας (έως και σήμερα για την πρωτοβάθμια και μέχρι την Παρασκευή για τη δευτεροβάθμια), θα συμπεριληφθούν στους πίνακες, πριν την τελική κύρωσή τους.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news