facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Θρίλερ στο Φαρμακονήσι: 34 νεκροί ανάμεσά τους 14 βρέφη και παιδιά (Upd)

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες ανοιχτά του Φαρμακονησίου, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό του Λιμενικού οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε τουλάχιστον 34, αφού ακόμα 18 σοροί εντοπίστηκαν να πλέουν στο νερό γύρω από το σκάφος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά (πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια). Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες.

Το μεσημέρι δύτες του Λιμενικού βρήκαν επτά πτώματα μέσα στο αμπάρι του πλοίου, ενώ το πρωί είχαν εντοπιστεί ανοιχτά του Φαρμακονησίου τρία πτώματα.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και τουλάχιστον ένα παιδί. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ηλικία ή το φύλο των υπόλοιπων θυμάτων.

Παρά τον ήδη τραγικό απολογισμό υπάρχουν ακόμα φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, με τη συμμετοχή δυο ελικοπτέρων Super Puma, πλωτού και μονάδας δυτών του Λιμενικού, και μιας κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο, το οποίο ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με προγενέστερες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, 68 μετανάστες έχουν διασωθεί, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη τραγωδία σε διάστημα μόλις 48 ωρών στα ελληνικά παράλια, καθώς από τα ξημερώματα του Σαββάτου αγνοούνται ανοιχτά της Σάμου τέσσερις ανήλικοι μετανάστες, οι οποίοι χάθηκαν όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε.

Παρά τις προσπάθειες των λιμενικών, οι έρευνες αποδείχτηκαν άκαρπες.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news