facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Επιτέλους η ΕΕ συμφώνησε για τους πρόσφυγες - Σε ποιες χώρες πηγαίνουν 50.400 από την Ελλάδα

Το προτεινόμενο σχέδιο για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία σε άλλες χώρες της ΕΕ ενέκριναν την Τρίτη οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, κατά την έκτακτη σύνοδο που πραγματοποίησαν στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό.

Την έγκριση του σχεδίου ανακοίνωσε πρώτο, μέσω Τwitter, το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι κατά της πρότασης ψήφισαν η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία, ενώ η Φινλανδία απείχε. 

Ωστόσο, οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ ενέκριναν τελικά κατά πλειοψηφία τις ποσοστώσεις για την κατανομή των προσφύγων και μεταναστών, ενώ ακόμη και η Πολωνία, η οποία αρχικά είχε εκφράσει την αντίθεσή της, ψήφισε υπέρ.

Όπως έγινε γνωστό, σε πρώτο στάδιο αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση 50.400 αιτούντων ασύλου  από την Ελλάδα σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και 15.600 από την Ιταλία, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσει η μετεγκατάσταση άλλων 54.000 προσφύγων από τις δύο χώρες αυτές.

Πώς θα κατανεμηθούν από την Ελλάδα σε άλλά κράτη-μέλη της ΕΕ 50.400 αιτούντες για άσυλο


Έτσι θα κατανεμηθούν από την Ιταλία σε άλλες χώρες της ΕΕ 15.600 αιτούντες για άσυλο 


H Σλοβακία αρνείται να εφαρμόσει το σχέδιο για τoυς πρόσφυγες

Ωστόσο, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, διεμήνυσε πως η χώρα του 
δεν θα εφαρμόσει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετεγκατάσταση των αιτούντων ασύλου.

«Όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις δεν θα εφαρμοστούν στο έδαφος της Σλοβακίας», είπε χαρακτηριστικά ο Φίτσο, λίγες μόνο ώρες έπειτα από το κρίσιμο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news