facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τραγωδία στο Δαφνί - Νεκροί 3 ασθενείς από πυρκαγιά στο Ψυχιατρείο

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα σε ισόγειο κτήριο του ψυχιατρικού νοσοκομείου «ΔΑΦΝΙ». Άλλοι δύο ασθενείς τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν.

Πρόκειται για τρόφιμους, δεμένους στα κρεβάτια τους, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους πιθανόν από αναθυμιάσεις. Πληροφορίες μιλούσαν και για πιθανό τέταρτο νεκρό, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το εν λόγω άτομο αγνοείται και εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην βρισκόταν στον χώρο του νοσοκομείου.

Στο «ΔΑΦΝΙ» εξελίχθηκαν τρομακτικές εικόνες, με πολλούς τρόφιμους να μην μπορούν να μετακινηθούν από μόνοι τους λόγω κινητικών προβλημάτων ενώ σημειώθηκαν και λιποθυμίες συγγενών των ασθενών.

Στο σημείο επιχείρησαν 11 οχήματα με 33 πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν συνολικά περίπου 17 άτομα. Λίγο μετά τις 17.45 η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Το zougla.gr επικοινώνησε με το νοσοκομείο, υπάλληλοι του οποίου ανέφεραν ότι η κατάσταση είναι πλέον ελεγχόμενη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκενώθηκε μια πτέρυγα για προληπτικούς λόγους.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ακόμη διερευνώνται, ωστόσο διαρροές κάνουν λόγο ότι τρόφιμος έβαλε φωτιά σε χώρο του νοσοκομείου. Στο νοσοκομείο μετέβη ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, ο τρόφιμος, ονόματι Χ. Δ., που έβαλε τη φωτιά στο νοσοκομείο είναι γιος αστυνομικού και κατά καιρούς είχε προκαλέσει με την συμπεριφορά του.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, η ακραία συμπεριφορά του άντρα προκάλεσε την αντίδραση των γιατρών της ψυχιατρικής κλινικής, οι οποίοι έστειλαν αναφορά στην εισαγγελία Αθηνών ζητώντας την παρέμβασή της και τη μεταφορά του ασθενούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Όπως φαίνεται, οι εκκλήσεις των γιατρών έπεσαν στο κενό. Μάλιστα, ο ίδιος ασθενής, πριν από περίπου τέσσερις μήνες είχε χτυπήσει με αιχμηρό αντικείμενο άλλον ασθενή τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι σχετικά αιτήματα έχουν υποβληθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ιδιαίτερα λόγω του μη επαρκούς προσωπικού του ιδρύματος. Η αρμοδιότητα πάντως για τη μεταφορά ή μη υπόδικου τροφίμου στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ανήκει στον ανακριτή ή στον εισαγγελέα των φυλακών.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news