facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Με επιταγές οι πληρωμές άνω των 200 ευρώ στην Εφορία

Κάθε πληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο, η οποία γίνεται στα γκισέ της εφορίας, θα πρέπει να διενεργείται με τραπεζικές επιταγές εφόσον υπερβαίνει τα 200 ευρώ την ημέρα. Αυτό ορίζει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων , η οποία έρχεται να τροποποιήσει αντίστοιχη απόφαση του 2010 (του Γ. Παπακωνσταντίνου).

Η απόφαση του 2010 όριζε ότι:

1. Οφειλές προς το δημόσιο από οποιαδήποτε αιτία από εταιρείες ή ενώσεις προσώπων που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιτήδευμα, κατά τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, καταβάλλονται υποχρεωτικά με επιταγές, εφόσον το προς καταβολή ανά ημέρα ποσό σε Δ.Ο.Υ υπερβαίνει συνολικά τα 250 ευρώ.

2. Τα λοιπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις της παραπάνω παραγράφου, καταβάλλουν τις από οποιαδήποτε αιτία οφειλές τους προς το Δημόσιο, υποχρεωτικά με επιταγές , εφόσον το προς καταβολή, ανά ημέρα ποσό σε Δ.Ο.Υ, υπερβαίνει συνολικά τα 500 ευρώ.

Με την απόφαση Σαββαϊδου τώρα, παύει να ισχύει ο διαχωρισμός φυσικών προσώπων – επιτηδευματιών και επιχειρήσεων και πάσης φύσης οφειλή η οποία εξοφλείται στη Δ.Ο.Υ θα πρέπει να γίνεται με τραπεζική επιταγή, εφόσον υπερβαίνει τα 200 ευρώ.

Η κ. Σαββαϊδου στην απόφασή της, επικαλείται μεταξύ άλλων το γεγονός ότι « η αύξηση των συναλλαγών με επιταγές έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των κινδύνων κλοπής και ληστείας τόσο κατά την μεταφορά των χρημάτων όσο και κατά την ώρα της συναλλαγής και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news