facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Εγκύκλιο με οδηγίες αναφορικά με την ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στην εγκύκλιο περιγράφεται πώς θα ψηφίσουμε.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εκλογές διεξάγονται πριν τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες της 25ης Ιανουαρίου, συνεπώς δεν τίθεται στο ψηφοδέλτιο σταυρός προτίμησης, καθώς οι υποψήφιοι εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στο συνδυασμό του κόμματος (λίστα).

Σε περίπτωση που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο και προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

Τη δυνατότητα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους έχουν όσοι ετεροδημότες είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως την 30ή Ιουνίου 2015 και περιελήφθησαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Οι εκλογείς που περιλαμβάνονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, απαγορεύεται να ψηφίσουν στο Δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Για το σκοπό αυτό και προς αποφυγή του ενδεχομένου διπλοψηφίας, οι βασικοί εκλογικοί κατάλογοι φέρουν την ένδειξη Ε πριν από το όνομα των εκλογέων αυτών (άρθρο 95 π.δ. 26/2012).

Η ανωτέρω προθεσµία (30.06.2015) ισχύει και για τη διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών.

Όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής έως την ηµεροµηνία αυτή δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεµβρίου 2015 ως ετεροδηµότες.

Όπως προβλέπει το άρθρο 95 παρ. 2 του π.δ. 26/2012, η ψηφοφορία αρχίζει την 07:00 και λήγει στις 19:00.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news