facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Οι χαμένοι των πρόωρων συντάξεων: Ποιοι θα δουλέψουν έως και 17 χρόνια περισσότερο

Eπιπλέον εργασία από έξι μήνες έως και 17 χρόνια (σε λίγες και ακραίες περιπτώσεις) φέρνουν οι νέες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό.

Οι αλλαγές θα είναι προς δύο κατευθύνσεις, τόσο ως προς τα όρια συνταξιοδότησης όσο και ως προς τα ποσά των συντάξεων.

Με τις αλλαγές που έχουν ήδη θεσπιστεί, χάνουν το... τρένο της πρόωρης σύνταξης τουλάχιστον 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Μητέρες με ανήλικο παιδί, γονείς γενικότερα και όσοι έχουν 25ετία και θέλουν την 35ετια φαίνεται ότι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο καθώς οι μητέρες, εάν δεν έχουν πιάσει το όριο ηλικίας θα κληθούν να εργαστούν επιπλέον από έναν χρόνο και έξι μήνες ως και 17 χρόνια, ενώ οι άνδρες γονείς ανήλικων παιδιών που συμπλήρωσαν μεν την 25ετία ως το 2012, αλλά όχι και το όριο ηλικίας τώρα θα χρειαστεί να δουλέψουν από 3 ως και 15 επιπλέον έτη.

Κίνδυνο να εργαστούν από 3 έως 15 χρόνια επιπλέον διατρέχουν και οι τρίτεκνοι που έπιασαν 20ετία το 2012, αλλά όχι και το όριο ηλικίας και συγκεκριμένα, οι γυναίκες που είχαν δικαίωμα να βγουν σε σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας.

Ακόμη και όσοι το 2010 είχαν 25 έτη και διεκδικούν έξοδο σε σύνταξη με 35ετία ίσως χρειαστεί τώρα να εργαστούν για 40 έτη και να συμπληρώσουν τουλάχιστον το 62ο έτος.

Θολό παραμένει το τοπίο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που θέλουν να αποχωρήσουν πρόωρα, αλλά και για όσους θέλουν να αποχωρήσουν με 25ετία. Η αύξηση των ορίων μπορεί να φέρει από 2 ως και 7 επιπλέον έτη στη δουλειά.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news