facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Οι έξι μήνες της Επιτροπής Αλήθειας κόστισαν 112.000 ευρώ

Εκατόν δώδεκα χιλιάδες ευρώ (112.000) κόστισε η Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, για το διάστημα Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως είπε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το έργο της επιτροπής, και απαντώντας στους υπαινιγμούς για το κόστος της επιτροπής «κανένα από τα μέλη της επιτροπής δεν δέχτηκε ούτε ένα ευρώ σε αμοιβή. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι (ξένοι ειδικοί και εμπειρογνώμονες για το δημόσιο χρέος) άφησαν τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους, την καθημερινότητά τους, προκειμένου να επικουρήσουν τη χώρα και όχι να μένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία να τρώνε και να πίνουν και να κανοναρχούν τους υπουργούς να παίρνουν μέτρα κατά των πολιτών».

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέλυσε τα έξοδα της επιτροπής λέγοντας ότι «Τα μόνα έξοδα που είχε η επιτροπή ήταν τα έξοδα μετάβασης, διαμονής, διατροφής των συγκεκριμένων ανθρώπων, διερμηνείας των εργασιών και το σύνολο αυτών των εξόδων σήμερα για όλα αυτά που έγιναν από τον Απρίλη, υπολογίζεται από τις υπηρεσίες της Βουλής στις 112.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, 25 χιλ. ευρώ για τις διερμηνείες, η διαμονή και σίτιση κόστισε περίπου 50 χιλ. ευρώ, οι μεταφράσεις 5,5 χιλ. ευρώ».

Θέλοντας μάλιστα να προκαταβάλει τυχόν αρνητικά σχόλια για τον εν λόγω κόστος, η κ. Κωνσταντοπούλου παρουσίασε και τον οικονομικό απολογισμό της Βουλής για το διάστημα της θητείας της από τον Ιανουάριο έως και το Σεπτέμβριο λέγοντας χαρακτηριστικά «για να καθησυχάσω και αυτούς που θα βρουν να πουν ακόμη και γι’ αυτά. Ζήτησα απολογισμό της πορείας της Βουλής για τη θητεία μου, για το 9μηνο Ιανουάριος με Σεπτέμβριος 2015, η Βουλή εξοικονόμησε 12,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014. Ξοδεύτηκαν 12,5 εκατ. ευρώ λιγότερα. Δεν έχει υπάρξει πουθενά υπέρβαση του προϋπολογισμού ή άλλη είδους υπέρβαση» είπε.

Εξάλλου η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της «ακόμα και αν κάποιοι προσπαθήσουν να τη σκοτώσουν» ενώ σημείωσε με νόημα ότι το περίφημο περιστατικό με το λάστιχο «έσκασε 5 μέρες μετά την επιτροπή.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news