facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες απεγκλωβίζονται από τη Λέσβο σε 48 ώρες

Στις εγκαταστάσεις του γηπέδου «Γεώργιος Σκούφος», στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης της Μυτιλήνης, γίνεται από τη Δευτέρα η διαδικασία ταυτοποίησης σύρων πρόσφύγων, σε μια προσπάθεια του Δήμου Λέσβου, σε συνεργασία με την πρωθυπουργό Β.Θάνου, να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο νησί μπροστά στον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης.

Η παραχώρηση του γηπέδου ισχύει έως και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, καθώς γειτνιάζει με τρία σχολικά συγκροτήματα και την Παρασκευή -που ανοίγουν τα σχολεία- ο χώρος πρέπει να επιστρέψει στους μαθητές χρήστες του.

Ήδη, από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του νέου χώρου καταγραφής, παρατηρείται μια σχετική αποσυμφόρηση της πόλης της Μυτιλήνης, «η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται και τις επόμενες μέρες» λέει ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός.

Η δημιουργία του νέου χώρου καταγραφής αποτελεί μέρος του νέου σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων του προσφυγικού προβλήματος στη Λέσβο. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, ενεργοποιούνται το φυλάκιο της Κάπης και της Κλειούς και το στρατόπεδο της Πέτρας.

Εκεί θα συγκεντρώνονται οι αφικνούμενοι, όπως και στη Συκαμνιά, στο Μανταμάδο και στην περιοχή της Μήθυμνας. Εκεί θα καταγράφονται, θα εκδίδονται εισιτήρια και θα μεταφέρονται στο Σίγρι, όπου και θα επιβιβάζονται σε πλοίο που θα βρίσκεται στο λιμάνι του Σιγρίου.

Όσοι θα έρχονται στη Μυτιλήνη και στη γύρω περιοχή της, θα καταγράφονται στο παλιό στρατόπεδο Κουρτζή και από το λιμάνι της Μυτιλήνης θα αναχωρούν για τον Πειραιά. Η παραχώρηση του στρατοπέδου -το οποίο ανήκει στην Alpha BanK- έχει ζητηθεί από την ίδια την πρωθυπουργό.

Χθες αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη με τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Blue Star 1» 2.850 πρόσφυγες, ενώ για σήμερα έχει σχεδιαστεί η αναχώρηση περί των 8.000 προσφύγων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news