facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν του δίνουν φορολογική ενημερότητα για χρέος... 0,01 ευρώ!

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Και άκρως ενδεικτικό της παθογένειας που έχει καταλάβει όλα τα κλιμάκια της ελληνικής διοίκησης. Η περίπτωση του κυρίου Παναγιώτη Φιλαλήθη είναι χαρακτηριστική για όλα τα παράλογα που συμβαίνουν σε μια χώρα που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο.

Σε μια χώρα δηλαδή που ένας πολίτης ταλαιπωρείται αδικαιολόγητα καθώς δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα για χρέος ενός λεπτού του ευρώ προς την Εφορία. Ενώ την ίδια στιγμή ακούει μεγάλα λόγια για την δημιουργία νέου φορολογικού συστήματος με στόχο την εκλογίκευση των νόμων και την υποστήριξη των αδυνάτων. 

Η περίπτωσή του είναι πραγματικά μοναδική, γιατί όπως φαίνεται δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να διευθετηθεί το πρόβλημά του, αναγκάζοντάς τον να το δημοσιοποιήσει. Στέλοντάς μας μία -δικαιολογημένα- αγανακτισμένη επιστολή, μαζί με το «Σημείωμα για Πληρωμή» όπως το έχει τυπώσει από το Taxis για την επιβεβαίωση των ισχυρισμών του.

Από τα δύο έγγραφα φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με μία καραμπινάτη περίπτωση... φοροαποφυγής, στις οποίες το ελληνικό κράτος δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Όμως -βλέποντας και την φαιδρή πλευρά του πράγματος- ο κ. Φιλαλήθης θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία... ρύθμιση 100 δόσεων του χρέους του, έτσι ώστε να δικαιωθεί η φιλολαϊκή πολιτική της απελθούσας κυβέρνησης.

Και ίσως έτσι, απαντώντας με γνήσιο ελληνικό τρόπο στα καμώματα της Εφορίας, να καταφέρει να βρει μια λύση στο... ανυπολόγιστης αξίας πρόβλημά του. Και τελικά να μπορέσει να πάρει την πολυπόθητη φορολογική του ενημερότητα.



Το κείμενο της επιστολής που έστειλε στο protothema.gr είναι το ακόλουθο:

«Κύριε Διευθυντά

Επειδή μας φταίει ο κακός Σόϊμπλε και η κακή Μέρκελ, σας στέλνω φωτοτυπία κολοσσιαίου χρέιους μου εκ 0,01 ευρώ από ΕΝΦΙΑ (προϊόν Βενιζελο-Σαμαράδων).

Η ξεφτίλα του συστήματος που δεν χορηγεί πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας για το τεράτιο πιο πάνω χρέος. 

Όταν όμως άνθρωποι απόλυτα υπεύθυνοι για την πτώχευση της ασφαλιστικής ΑΣΠΙΣ εκλέγονται από τους πανέξυπνους συνέλληνές μας, βουλευτές και άτομα γνώστε καλοί του φορολογικού μας συστήματος, "περπατημένοι" σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ γίνονται υπουργοί, τότε;

Η ξεφτίλα του κράτους δεν πρόκεται να διορθωθεί ποτέ. 

Και φυσικά δεν φταίνει οι πιο πάνω αναφερθέντες κακοί

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Παναγιώτης Φιλαλήθης


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news