facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης: To ευρώ ήταν το δόγμα της κυβέρνησης - Το μνημόνιο γερμανική φυλακή

«Το ευρώ ήταν το δόγμα της κυβέρνησης» τόνισε στον ΣΚΑΪ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορώντάς την ότι «πέρασε στην αντίπερα όχθη». «Η κυβέρνηση ήθελε την Ελλάδα προσκολλημένη στο ευρώ ό,τι και να γίνει, πάση θυσία στο ευρώ, ήταν δόγμα» ανέφερε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας. «Το μνημόνιο είναι μια γερμανική κοινωνική φυλακή υψίστης ασφαλείας που κανείς δεν μπορεί να αποδράσει (...) είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα στο γερμανικό νόμισα» δήλωσε μάλιστα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «το μνημόνιο σημαίνει απεριόριστη λιτότητα, κηδεμονία, υποτέλεια για 10 χρόνια, 20 χρόνια...» «Δεν μπορούμε να φύγουμε από την ύφεση με τη μνημονιακή κηδεμονία, δεν μπορεί να πάει έτσι η χώρα. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ» υποστήριξε. 

«Με τα μνημόνια δεν έχουμε διέξοδο, αν συνεχιστεί ο δρόμος θα οδηγηθούμε σε εξόντωση, κοινωνική και εθνική εξαφάνιση» παρατήρησε. 

Ερωτηθείς για το πού θα βρεθεί χρηματοδότηση για το νέο νόμισμα και την οικονομία, δήλωσε ότι «μάλλον θα χρειαστεί διαφορετικός δρόμος εκτός ευρώ με εναλλακτική προοπτική για να ανασάνει η οικονομία, καθώς το μνημόνιο δεν είναι αυτοσκοπός». «Μισθούς και συντάξεις πληρώνουμε με τα χρήματα των φορολογουμένων» εξήγησε. 

Όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης «είναι ψεύδος και μύθος ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα και πρώτες ύλες στη δραχμή, έχουμε πλεονασματικό ισοζύγιο, δεν θα χρησιμοποιούμε δανεικά για να πληρώσουμε.. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι εκτός ευρώ και είναι μια χαρά».
«Σε πόλεμο με τα μνημόνια» 
«Δεν έχω κηρύξει εμφύλιο σε καμία πλευρά» απάντησε επίσης στον Αλέξη Τσίπρα. «Βεβαίως έχουμε πόλεμο με μνημόνια και πολιτικές και τα μνημόνια θα ακυρωθούν. Εγώ πάντα έθετα πολιτικά τα θέματα και ως τέτοιο το διαχειρίστηκα και δικαιώθηκα» σχολίασε. 

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε ότι είναι οριστική η συμπόρευσή της με τη ΛΑΕ, απλώς δεν έχει οριστικοποιηθεί η μορφή της συμπόρευσης αυτής. Απέκλεισε πάντως εκ νέου συμπόρευση με τα μνημονιακά κόμματα, μεταξύ αυτών και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Προς ΚΚΕ: «Να ανοίξουμε δρόμους συνεργασίας»
Απαντώντας στις κατηγορίες του γγ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ότι δεν αντέδρασε για το μνημόνιο των 47 σελίδων τόνισε κύριος αντίπαλός του ΚΚΕ δεν είναι η ΛΑΕ αλλά οι μνημονιακές δυνάμεις. «Πρέπει να ανοίξουμε δρόμους συνεργασίας και συμπόρευσης όχι άδικης πολεμικής. Χρειάζεται μεγάλο αντιμνημονιακό, προοδευτικό μέτωπο» σημείωσε. 

«Έλεγα ευθέως στον Αλέξη τον Τσίπρα ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούν σε λάθος πορεία και θα ‘χουμε άσχημες εξελίξεις, τα έλεγα και στα κομματικά και στα συλλογικά όργανα, εμείς είχαμε καταγγείλει στην ΚΕ τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη» εξήγησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Για μετανάστες: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα»
Ο κ. Λαφαζάνης άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για «ελάχιστο συντονισμό και σχεδόν ανύπαρκτους πόρους για τους μετανάστες». 

Αναφερόμενος ειδικά στην κατάσταση στη Μυτιλήνη στην οποία είχε μεταβεί στο πλαίσιο περιοδείας του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω ξαναδεί αυτό που είδα και ελπίζω να μην το ξαναδώ... Ανείπωτη τραγωδία, άνθρωποι σε κατάσταση χειρότερη από τα ζώα παιδιά που δεν έχουν να φάνε σε κατάσταση ζωώδη...» 

«Πρόκειται για την απόλυτη τραγωδία, είναι ντροπή και όνειδος για όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε. «Η Ευρώπη έκανε δυο εγκλήματα, το πρώτο το μνημόνιο με συναίνεση παραδομένων κυβερνήσεων που έκανε πρόσφυγες τη νεολαία μας, το δεύτερο, τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που κατακλύζουν τη νότιο Ευρώπη πρόκειται για τραγωδία ευρωπαϊκή, κτηνωδία, δείχνει τι βρόμικο κατεστημένο κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη» ανέφερε δε ο πρόεδρος της ΛΑΕ. 

Σκουριές: «Δεν πρόλαβα» 
Για τις Σκουριές διευκρίνισε έκανε ανάκληση της οικοδομικής άδειας της Eldorado ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, σταμάτησε την υλοτόμηση και επέστρεψε την άδεια λειτουργίας, κάτι που θα τού έδινε το δικαίωμα της αφαίρεσης άδειας, αλλά μεσολάβησε η έξοδός του από την κυβέρνηση και συνάντησε την μανιώδη αντίδραση της Eldorado και εργαζομένων. 

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news