facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Σκουριές: Σε «ολική κατάληψη» τo μεταλλείο της Ολυμπιάδας

Σε «ολική κατάληψη» του εργοταξίου μεταλλείου της Ολυμπιάδας έχουν προχωρήσει οι μεταλλωρύχοι.

Εργαζόμενοι των μεταλλείων έχουν στήσει επίσης σκηνές και μπροστά στην είσοδο των στοών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους υπογείτες συναδέλφους τους, που παραμένουν κλεισμένοι μέσα στις στοές.

Την πρόσβαση και την ασφάλεια του εργοταξίου, όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των τριών σωματείων εργαζομένων των μεταλλείων, έχει αναλάβει "η ομάδα περιφρούρησης" των εργαζομένων, ενώ έχει ζητηθεί από το τμήμα ασφαλείας της εταιρίας "να περιοριστεί μόνο στη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας".

“Καλούμε τον καθένα σε συστράτευση μαζί μας στον δύσκολο και δίκαιο αγώνα των εγκλείστων συναδέλφων μας στις υπόγειες στοές”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Δεν φεύγω από την στοά μέχρι να δικαιωθούμε»

«Δεν φεύγουμε από τις στοές μέχρι να δικαιωθούμε», λέει στη κάμερα ο κ. Τρύφων, ένας από τους μεταλλωρύχους που για όγδοη συνεχόμενη ημέρα παραμένει στις στοές της Ολυμπιάδας, αντιδρώντας όπως ο ίδιος λέει «στην άδικη και παράνομη απόφαση της απελθούσας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσει τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή τους».

Ο εργαζόμενος της Ελληνικός Χρυσός κατηγορεί την απελθούσα κυβέρνηση για εμπαιγμό και προειδοποιεί πως σε μικρό χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες επιπτώσεις από την αναστολή των εργασιών καθώς τα λεφτά θα τελειώσουν ενώ την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις θα «τρέχουν».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news