facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ESM: Εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα

Εγκρίθηκε την Τετάρτη το απόγευμα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης το νέο πρόγραμμα του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) για την Ελλάδα συνολικού ύψους 86 δισεκ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα καλύπτει την Ελλάδα χρηματοδοτικά για την επόμενη τριετία.

Η πρώτη δόση θα ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει δύο υποδόσεις: Η πρώτη υποδόση, ύψους 10 δισ. ευρώ, θα καταστεί διαθέσιμη άμεσα σε ξεχωριστό λογαριασμό του ΕSM για την ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών.

Η δεύτερη υποδόση των 16 δισ. ευρώ, θα εκταμιευθεί σταδιακά, με την πρώτη εκταμίευση (13 δισ. ευρώ) να προβλέπεται για αύριο Πέμπτη, και ακολουθούν τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ το φθινόπωρο, εφόσον εφαρμοσθούν τα προαπαιτούμενα που βασίζονται σε μέτρα του νέου προγράμματος και που θα εξειδικευθούν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σημειώνεται ότι ο ESM ανήρτησε φωτογραφία του επικεφαλής του μηχανισμού Κλάους Ρέγκλινγκ να υπογράφει τη συμφωνία, ενώ το ίδιο έπραξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις.







skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news