facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης στη Die Welt: «Όχι» σε Λαφαζάνη, «ποτέ μη λες ποτέ» για Τσίπρα

Απορρίπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Τους συμπαθώ και νομίζω με συμπαθούν και εκείνοι. Αλλά πιστεύω πολιτικά είμαστε πάρα πολύ μακριά. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζει ακόμη ότι για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους 25 βουλευτές που τον ακολούθησαν η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα.

Ερωτηθείς ο ίδιος υποστήριξε ότι η χώρα είναι καλύτερα να παραμείνει στο ευρώ αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα». Για τη δραχμή δήλωσε ότι δεν είναι και σίγουρος ότι «πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος» στο εθνικό νόμισμα.

Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε ξανά σε μια κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε «ποτέ μη λες ποτέ» και συμπλήρωσε ότι έχει ακόμη καλές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό και με πολλούς άλλους εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Έθεσε όμως ως προϋπόθεση για ενδεχόμενη συμμετοχή του σε νέο κυβερνητικό σχήμα η οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί να είναι βιώσιμη.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news