facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Αντιπρόεδρος Bundesbank: Συγκρατημένα αισιόδοξη για τη συμφωνία - Ανούσιες οι συζητήσεις για Grexit

Οι συζητήσεις περί Grexit είναι εντελώς ανούσιες τονίζει η αντιπρόεδρος της γερμανικής Bundesbank, Κλαουντια Μπουχ, σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Borsen Zeitung.

Όπως είπε, η συζήτηση αυτή πρέπει να σταματήσει απ' όπου κι αν προέρχεται γιατί κάνει κακό στην Ευρωζώνη και σίγουρα θα έχει επιπτώσεις αν συμβεί.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξη, αν και συγκρατημένα, για τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η Ελλάδα έθεσε τις βάσεις για την παραμονή της στο ευρώ. Δηλώνω συγκρατημένα αισιόδοξη ότι η Αθήνα να καταφέρει να έρθει σε συμφωνία για το τρίτο πακέτο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πληγεί η προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ενοποίηση και σαφώς θα αλλάξει δραματικά ο χαρακτήρας της νομισματικής ένωσης», ανέφερε συγκεκριμένα.

Κατά την Μπουχ, αυτό που έχει σημασία τώρα να εφαρμοστούν οι δομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα, ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με τη δημόσια διοίκηση, καθώς θα είναι εκείνες που θα δώσουν μια προοπτική στη χώρα για μελλοντική οικονομική ανάπτυξη. «Άλλες χώρες μας έδειξαν ότι μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο».

Ωστόσο, η αντιπρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας παρέμεινε σταθερή στις γερμανικές θέσεις ότι δεν μπορεί να γίνει διαγραφή χρέους εντός της Ευρωζώνης.

«Δεν μπορεί να γίνει τέτοιο μέσα στην Ευρωζώνη. Θα ήταν αντίθετο με τις καταστατικές αρχές της» τόνισε και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα θα εξαρτάται από τα προγράμματα για χρόνια, καθώς δεν θα έχει καταφέρει να εξέλθει από την κρίση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το υπάρχον πρόγραμμα πρέπει να περάσει από την έγκριση της γερμανικής Βουλής και εδώ τίθεται ένα πολιτικό θέμα. Οι βουλευτές θα πρέπει να ισορροπήσουν σε αυτό το ερώτημα και να σκεφτούν τις πιθανές επιπτώσεις από ένα Grexit».

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news