facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Μήνυση Χαϊκάλη στους εισαγγελείς που αρχειοθέτησαν τις καταγγελίες του για δωροδοκία

Δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Παύλος Χαϊκάλης μετέβη στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των δύο εισαγγελέων που, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν αποφασίσει την αρχειοθέτηση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του, εν όψει της εκλογής, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο κ. Χαϊκάλης με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο εγκαλεί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και τον εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλο, που ερεύνησε τις καταγγελίες του, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο αρχειοθετήθηκαν, χωρίς να ερευνηθούν εις βάθος από την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Χαϊκάλης, ως βουλευτής, τότε, των ΑΝΕΛ, ο Γ. Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από δύο έως τρία εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει συγκεκριμένα εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών Π. Παναγιωτόπουλος, που ερεύνησε την υπόθεση, κατόπιν εντολής του κ. Ντογιάκου, προχωρήσε στην αρχειοθέτηση των καταγγελιών Χαϊκάλη, κρίνοντας ότι αυτές δεν έχουν βάση. Έτσι, δεν άσκησε ούτε ποινική δίωξη σε βάρος του Γ. Αποστολόπουλου, τον οποίο ο Π. Χαϊκάλης είχε καταγγείλει ως το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας στον εισαγγελέα είχε κληθεί τότε και είχε καταθέσει και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Μεταξύ άλλων, στο πόρισμα που συνέταξε και με το οποίο αρχειοθετούνταν η υπόθεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Στην κατάθεσή του, ο καταγγέλων δεν ανέφερε τα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου που τον προσέγγισε να τον δωροδοκήσει, ούτε καν προσδιόρισε έστω εμμέσως αυτό, χωρίς να ανταποκρίνεται στην αληθή των πραγμάτων κατάσταση, το υπό του Παύλου Χαϊκάλη κατατεθέν (στην από 21.12.2014 κατάθεσή του) ότι υπήρξε προς τούτο «προτροπή» των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι, αντιθέτως, επιμόνως ζητούσαν τα στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να εντοπίσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο και να ενεργοποιήσουν, εάν παρίστατο ανάγκη, την αυτόφωρη διαδικασία».

Ακόμη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «ουδόλως προέκυψε ότι όπισθεν του Γ. Αποστολόπουλου «κρύπτεται ή υπάρχει οποιοδήποτε τραπεζικό ή επιχειρηματικό στέλεχος, πολιτικό κόμμα, η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγων. Αντιθέτως πιθανολογείται ότι η δράση του Γ. Αποστολόπουλου δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις ή πολιτικά κίνητρα....».

protothema

1 σχόλια:

Polybius είπε...

Τρομάρα του. Λίγο πριν τις εκλογές, οτάν αυτός και το ΑΝΕΛ είχαν εξαφανιστεί από τα δελτεία των ειδήσεων μπροστά στη προβολή που έπερνε ο Συριζα, το θέατρο Χαϊκάλη έστρεψε τις κάμερες και πρός το ΑΝΕΛ κα τον ίδιο και τώρα αμίβεται με υπουργείο –απλά πραγματα.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news