facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ζωή κατά Προέδρου με βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύψεις για Στουρνάρα

Νέες βολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου παρίστανται μόνο οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας.

Αναφέρθηκε στον «δυστροπούντα» Πρόεδρο για το θέμα των πρακτικών της συνεδρίασης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, που δεν δίνονται στη Βουλή, κάνοντας λόγο για τερτίπια.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της δήλωσε απογοητευμένη από την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε αντίθεση με τη στάση του στα γεγονότα του 2008 κατά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Έστρεψε τα πυρά της και κατά της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανήκει όπως υπενθύμισε, που δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμα διαλυθεί η Βουλή.



Μάλιστα κατηγόρησε την εφημερίδα «Αυγή» για το δημοσίευμα που αναφέρεται σε ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη συμμετοχή του κόμματος στις συνεδριάσεις.

Η ίδια κατήγγειλε το δημοσίευμα και χαρακτήρισε ανύπαρκτη την ανακοίνωση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Πρόκειται για ανυπόστατο και πλαστό έγγραφο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον προσωπική πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι δεν παρίστανται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, ώστε να ληφθεί απόφαση για το θέμα Στουρνάρα.

Κατέστησε μάλιστα προσωπικά υπεύθυνους τον πρωθυπουργό, αλλά και τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις απουσίες.

Σχετικά με την κλήση του κ. Στουρνάρα να καταθέσει στην Επιτροπή για το θέμα της Siemens, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε συνομιλία της με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος της είπε «μην τον ζορίζεις».

«Εγώ του απάντησα ότι κάνω ότι αυτό δεν το άκουσα», είπε η πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι ανέφερε το περιστατικό στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε άγνοια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου διάβασε, κάνοντας σχόλια, τη σημερινή επιστολή του κ. Στουρνάρα με την οποία δηλώνει ότι δεν μπορεί να παραστεί στη συνεδρίαση.

Η πρόεδρος της Βουλής διάβασε τον ΒΗΜΑτοδότη, στον οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται στο σπίτι του στη Σύρο.

Συμπλήρωσε δε ότι ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε συνεργάστηκε με την Βουλή.

Πυρά κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε και ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ραχήλ Μακρή, η οποία έλαβε στη συνέχεια το λόγο.

Τη λύπη του για το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρόντες εξέφρασε και ο Θωμάς Κότσιας, ο τρίτος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας που ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου την Τετάρτη το απόγευμα, θα ενημερωθεί εκ νέου ο κ. Στουρνάρας, αλλά και η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Επίσης είπε ότι θα αναμένει μέχρι το απόψε το βράδυ τις τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων για το ποιοι βουλευτές θα είναι παρόντες στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news