facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο απολογισμός της Ζ. Κωνσταντοπούλου με «καρφιά» προς πάσα κατεύθυνση

Αιχμές κατά πάντων επεφύλαξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για τον απολογισμό του εξάμηνου έργου της στην προεδρία της Βουλής. Η πρόεδρος της Βουλής επιμένει ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο. Επανέλαβε δε την θέση της ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται και κάλεσε όποιον το επιθυμεί να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι... «δεν είμαι διακοσμητική».

Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση, η κα Κωνσταντοπούλου άρχισε μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο και για αρκετή ώρα αναφερόταν στα όσα υλοποίησε από εκείνα που είχε υποσχεθεί, ενώ συνέχισε αφήνοντας αιχμές για όσους κατέκριναν έντονα τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Το πόρισμα της Επιτροπής, συνέχισε η πρόεδρος της Βουλής, θεμελιώνει «το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί. Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων, στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής, γιατί αντιλαμβάνονται ότι το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της σύστασης της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι τη χαιρέτισαν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας και ότι στις εργασίες της συμμετείχαν και πολιτειακοί παράγοντες, όπως ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Βουλής στράφηκε κατά του Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον για έλλειψη συνεργασίας, τόσο σε ό,τι αφορά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε, επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης, αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο.

«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η Τράπεζα της Ελλάδος να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος» τόνισε.

Επιπλέον, η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα για ανώνυμο «bullying» εντός της Βουλής εις βάρος της ίδιας και των συνεργατών της, ενώ αποδοκίμασε τις δηλώσεις Μάρδα για την Επιτροπή για το Χρέος και είπε ότι δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση.

Επίσης η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι την απομάκρυνσή της από την προεδρία της Βουλής ζητά η γνωστή «Τρόικα» της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι αυτό το έκαναν από την ανακοίνωση του ονόματός της, ακόμα, ως υποψήφιας για την ανάληψη της προεδρίας του Κοινοβουλίου.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Θεοδωράκη να στηρίξει την υποψηφιότητά μου, τόνισε, και κάλεσε τα τρία αυτά κόμματα να υποβάλουν πρόταση μομφής εις βάρος της, εάν το επιθυμούν.

Από τα «βέλη» της δεν ξέφυγε ούτε η κυβέρνηση, την οποία επέκρινε για το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, με τον οποίο έφερε τρία νομοσχέδια στη Βουλή.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών και επέμεινε στην καταγγελία της ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news