facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Εξετάζονται αλλαγές στις άδειες και τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Με δυο έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν από το βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητείται η τροποποίηση του ισχύοντος νόμου, όσο αφορά τις μεταθέσεις των στρατιωτικών, όπως και την υπό όρους, επέκταση της άδειας άνευ αποδοχών τους.

Στο πρώτο εξ αυτών, επιχειρείται η λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των στρατιωτικών, που υπηρετούν, κυρίως στο Στρατό Ξηράς. Σε αυτές, οι ανά τριετία μεταθέσεις που πρέπει να κάνουν οι αξιωματικοί, δυσκολεύουν την κατάσταση, ιδίως όταν οι σύζυγοι, εργάζονται σε κάποια θέση του δημοσίου και δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν.

Στο δεύτερο έγγραφο που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας, ζητείται η επέκταση της άδειας χωρίς αποδοχές για εργασία σε διεθνή οργανισμό και στους Έλληνες στρατιωτικούς.

Εξετάζοντας τα δυο έγγραφα, ο ΑΝΥΕΘΑ, κ. Δ. Βίτσας, απάντησε στο πρώτο, ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α εξετάζει την τροποποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τις μεταθέσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, και στο δεύτερο, ότι η θέσπιση της εν λόγω αδείας θα εξεταστεί στο πλαίσιο της συνολικής αναθεώρησης της ισχύουσας νομοθεσίας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news