facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Γεννηματά: «Οι πολίτες θα πληρώσουν Ειδικό Φόρο Τσίπρα»

«Οι πολίτες θα πληρώσουν Ειδικό Φόρο Τσίπρα και γι' αυτό η κυβέρνηση επισπεύδει τις εκλογές» υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο MEGA.

Η κ. Γεννηματά επέκρινε εκ νέου τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι ο λόγος για τον οποίο πάει σε εκλογές είναι γιατί «φοβάται τη στιγμή που ο ελληνικός λαός θα καταλάβει τι έχει συμφωνήσει» με τους δανειστές, «γιατί πέταξε λευκή σελίδα, άνευ όρων υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση».

«Φοβάται τη στιγμή που θα έρθει ο λογαριασμός στον πολίτη... 14 δισ. ευρώ θα πληρώσουν οι πολίτες ως αποτέλεσμα των λαθών του και της συμφωνίας που υπέγραψε άνευ όρων. Θα πληρώσουν Ειδικό Φόρο Τσίπρα, γι' αυτό βιάζεται τις εκλογές για να μη φτάσει σε αυτό το σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν προλαβαίνω να παρακολουθήσω τον ρυθμό με τον οποίο κάνει την κυβίστηση, τις τούμπες ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προλαβαίνω να αφομοιώσω τις μεταλλάξεις από τα ψέματα στην πραγματικότητα και από την πραγματικότητα στην εικονική πραγματικότητα» είπε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, κράτησε σαφείς αποστάσεις και από τη ΝΔ, δηλώνοντας ότι «επιχειρεί να καθυστερήσει τις εκλογές για να καταλάβει ο κόσμος τι έχει συμβεί, αλλά υπάρχει κόστος από τις καθυστερήσεις, θα έρθει νέος λογαριασμός με τις εκλογές».

Συμπλήρωσε πως «δεν είναι ώρα για επικοινωνία ούτε για πολιτικά τρικ».

Αναφερόμενη στις κινήσεις της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, είπε ότι «δεν είναι ώρα για παιχνίδια με τους θεσμούς».

«Με μια παραιτημένη κυβέρνηση ξαφνικά θα ανοίξουμε τη Βουλή», ανέφερε σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, ενώ επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ρίξει νερό στο μύλο της απόλυτης παρακμής και του εκφυλισμού των θεσμών».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και για το ζήτημα με την κ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι «έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του να δώσει λύση». «Δεν θέλει να δίνει λύση, φοβάται να αναλάβει ευθύνες, γι' αυτό δραπετεύει κάθε φορά», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ είπε ότι στόχος του είναι «να είναι ένας τρίτος εναλλακτικός πόλος που να μπορεί να εξασφαλίσει μια βιώσιμη λύση την επόμενη μέρα, γιατί το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πώς θα κυβερνηθεί η χώρα με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια».

Χαρακτήρισε, δε, αστειότητες τα περί μπαίνει ή δεν μπαίνει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε ότι για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ από το 2010 δεν είναι ένας λεηλατημένος χώρος και υπάρχουν επιστροφές ψηφοφόρων.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε την ανάγκη επανασυσπείρωση της βάσης του Κινήματος, ενώ χαρακτήρισε θετική την ανταπόκριση του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου στο κάλεσμά της για συστράτευση. «Ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας που γίνεται πανελλαδικά και αυτής της απήχησης βλέπουμε ότι υπάρχει μια ανταπόκριση και σε επίπεδο κορυφής και είναι θετικό», ανέφερε.

Το τρίπτυχο που θα χαρακτηρίζει τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπως εξήγησε, θα είναι ενότητα, ανανέωση, διεύρυνση.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news