facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Κουρουμπλής: «Προσωπική "άποψη" οι δηλώσεις για υποχρεωτικές εξετάσεις»

Να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναφορικά με τις εξετάσεις πρόληψης τεσσάρων μορφών καρκίνου επιχείρησε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως η ιδέα για μειωμένη κάλυψη νοσηλίων για όσους δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικούς έλεγχους ήταν απλώς μια «άποψη» ανάμεσα σε πολλές, ώστε να αρχίσει ο δημόσιος διάλογος για τα μέτρα αντικαρκινικής πρόληψης που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα.

Είπε, επίσης, ότι ποτέ δεν υπήρξε επίσημη πρόταση για τιμωρητική αντιμετώπιση καρκινοπαθών που δεν έχουν κάνει προληπτικές εξετάσεις.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θεωρεί «κέρδος» το γεγονός ότι -έστω κατ' αυτόν τον τρόπο- «άνοιξε αυτή η συζήτηση στην κοινωνία» και κατήγγειλε πως ορισμένοι επικριτές του αποπειράθηκαν να «ενοχοποιήσουν» την άποψή του.

Να σημειωθεί ότι την αντίθεσή της με το να καθιερωθούν ως υποχρεωτικές οι εξετάσεις για την πρόληψη μορφών του καρκίνου είχε εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, ιατρός στο επάγγελμα, Όλγα Γεροβασίλη.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news