facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Κουτσούμπας: Αντίσταση κατά νέων και παλαιών παγίδων του συστήματος

Να αντισταθούν στις παλιές και νέες παγίδες που στήνονται κάλεσε την εργατική τάξη ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος. Υπογράμμισε ότι με ισχυρό ΚΚΕ, «μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί τον λαό».

Στις «παγίδες» που στήνονται για να εγκλωβίσουν το λαό μέσα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της «αστικής εξουσίας», ο κ. Κουτσούμπας κατέταξε «το νέο ανάχωμα, τον ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη».

«Πριν από τρία χρόνια ανακάλυψε τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα βλέπει θετικά ως ανάχωμα τον ΣΥΡΙΖΑ 2, την Λαϊκή Ενότητα» επισήμανε.

«Όλοι τους μαζί, κι η πρόεδρος της Βουλής που το παίζει θεματοφύλακας της αστικής δημοκρατίας, αρνήθηκαν ή δεν ζήτησαν καν να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, των Συλλογικών Συμβάσεων» υπενθύμισε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:

«Το σύστημα δεν τρομάζει από τέτοια κόμματα του καπιταλισμού με εθνικό νόμισμα. Αντίθετα, πολύμορφα τα στηρίζει, ακόμα κι όταν τους κάνει κριτική, όπως έκανε και με την Αριστερή Πλατφόρμα και την προκλητική προβολή της στα ΜΜΕ, την κατάταξή της σε ίδια κατηγορία κομμάτων με το ΚΚΕ, για να παγιδεύουν το ριζοσπαστισμό στο πλαίσιο του συστήματος και ν' αποτελούν ανάχωμα απέναντι στην αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης που προβάλλει το ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «θράσος της κυβέρνησης να μιλά μετά την ψήφισή του για ‘σκληρή και περήφανη μάχη’ που τάχα έδωσε απέναντι στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ», και απαρίθμησε σειρά αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα, ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε πως «καμία εργατική-λαϊκή ψήφος δεν πρέπει να επιστρέψει στην ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, ή να εγκλωβιστεί στο Ποτάμι με την ελπίδα μιας καλύτερης διαχείρισης της συμφωνίας, μιας δήθεν πιο έγκαιρης και σταθερής πορείας προς την οικονομική ανάκαμψη».

Ευθύνες κατά τον γγ του ΚΚΕ έχουν τα υπόλοιπα κόμματα και για τις επιλογές τους σε σχέση με το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε την δημαγωγία της «φασιστικής Χρυσής Αυγής» με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα και κάλεσε τον λαό «να μην δώσει κανένα συγχωροχάρτι στην Χρυσή Αυγή, στους στυγνούς δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, άλλων αγωνιστών, μεταναστών».

Η Χρυσή Αυγή παρά τις «άναρθρες αντιμνημονιακές κραυγές της», στηρίζει «το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο και μάλιστα την πιο ωμή μορφή, αναλαμβάνοντας το ρόλο του μπράβου του κεφαλαίου, του προκεχωρημένου φυλακίου του αντικομμουνισμού. Αυτός είναι ο ψευτοπατριωτισμός τους» υπογράμμισε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news