facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Έβαλε «λουκέτο» λόγω ΦΠΑ ιδιωτικό σχολείο στον Πειραιά

«Λουκέτο» έβαλε το Μιχαλοπουλείο Σχολείο, ένα παραδοσιακό σχολείο της περιοχής του Πειραιά, ως αποτέλεσμα της γενικότερης κρίσης, αλλά και της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς βρίσκονται εν αναμονή του ενδεχόμενου
αναβολής για δύο μήνες της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Για σήμερα πάντως αναμένεται, με έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που για πρώτη φορά θα εκδοθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, να ανακοινωθεί η αναβολή. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι σήμερα, τελευταία ημέρα της προθεσμίας για υπαγωγή των ιδιωτικών σχολείων σε καθεστώς ΦΠΑ, κανένας ιδιοκτήτης δεν προσήλθε .

Από τις 14 Αυγούστου, που ψηφίστηκε η σχετική επιβολή ΦΠΑ, έχει γίνει αγώνας δρόμου από φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης, προκειμένου να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και να παραμείνει στο 0%, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ήδη, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 100.000 υπογραφές, προκειμένου να μην επιβληθεί ΦΠΑ σε σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και ΙΕΚ, με βάση πρωτοβουλία των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως τονίζεται, θα δώσει στην κυβέρνηση που θα προκύψει το χρονικό περιθώριο να αποφασίσει πώς θα χειριστεί την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα, καθώς το μέτρο υπάρχει ήδη στο Μνημόνιο.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news