facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

«Άριστοι» σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου

Λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» του Δημοσίου είναι έτοιμη να δώσει η κυβέρνηση και υπό την πίεση των θεσμών.

Η «αποκομματικοποίηση» τίθεται επιτακτικά στις συζητήσεις με την ελληνική πλευρά, ιδίως μετά την ακατανόητη κατά τους εκπροσώπους της τρόικας αλλαγή ή τοποθέτηση αρεστών σε διοικήσεις λίγο αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής

Στις προθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, είναι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων να προέρχονται από τη δημόσια διοίκηση και όχι να διορίζονται κάθε φορά που προκύπτει νέο κυβερνητικό σχήμα. Εντός του μήνα αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Στις συζητήσεις το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά μπαίνει από παράγοντες του υπουργείου ο όρος «άριστοι» όταν αναφέρονται σε πλήρωση θέσεων ευθύνης. Μια δεξαμενή από το 10%-20% των αρίστων που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα τα οποία θα προκύπτουν από αντικειμενική μοριοδότηση θα μπορούσε να δίνει πρόσωπα για ανώτατες θέσεις.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η αποσύνδεση της βαθμολογικής εξέλιξης από τη μισθολογική και η επανακατάταξη όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news