facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Αυστραλία: Κατ' οίκον περιορισμός για τις γάτες... για να μη σκοτώνουν απειλούμενα είδη

Οι Αυστραλοί ιδιοκτήτες γάτας θα πρέπει να κρατούν τα κατοικίδιά τους μόνιμα εντός οικίας, σύμφωνα με απαγόρευση κυκλοφορίας που προτείνει η κυβέρνηση.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον πρώτο «επίτροπο απειλουμένων ειδών» της Αυστραλίας, Γκρέγκορι Άντριους, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν τα τοπικά είδη ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση λόγω επιθέσεων από γάτες, αναφέρουν τα μέσα της χώρας.

Ο Άντριους δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη δημόσια στήριξη για την επιβολή του 24ωρου περιορισμού για τις κατοικίδιες γάτες, ιδιαίτερα κοντά στις περιοχές μεγάλης σπουδαιότητάς όσον αφορά τους πληθυσμούς των απειλουμένων ειδών.

Το μέτρο ισχύει ήδη σε ορισμένες περιοχές και θα μπορούσε να επιβληθεί μελλοντικά σε όλη τη χώρα.
Η Αυστραλία αντιμετωπίζει μια «κρίση γατών», και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τους τεράστιους αριθμούς τους.

Οι γάτες εισήχθησαν στην περιοχή πριν από περίπου 200 χρόνια από Ευρωπαίους αποίκους και εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι περίπου 20 εκατομμύρια γάτες στην Αυστραλία σκοτώνουν καθημερινά 75 εκατομμύρια μικρά ζώα.

Παράλληλα, η Αυστραλία διαθέτει ένα από τα χειρότερα ρεκόρ εξαφανίσεων ειδών στον κόσμο, με 29 αυτόχθονα είδη θηλαστικών να έχουν εξαφανιστεί μετά την άφιξη των Ευρωπαίων. Σήμερα απαριθμεί περίπου 1.800 είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Η κυβέρνηση έχει επίσης προτείνει τη θανάτωση δύο εκατομμυρίων γατών σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα άλλα είδη. Η αμφιλεγόμενη πρόταση έχει καταδικαστεί από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, όπως τη Γαλλίδα ηθοποιό Μπριζίτ Μπαρντό που δήλωσε ότι η χώρα «έχει αμαυρωθεί από το αίμα εκατομμυρίων αθώων ζώων».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news